Αιχμηρό σχόλιο με αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά και αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου, όπου μοναδικό θέμα συζήτησης αποτελεί η ανακήρυξη του πρωθυπουργού ως επίτιμου δημότη του Δήμου Ναυπλιέων, έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας ο οποίος υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα.

Ο βουλευτής σημειώνει πως «είναι άδικο για την ιστορία της πόλης του Ναυπλίου να συνδεθεί κατ΄αυτόν τον τρόπο με έναν πρωθυπουργό που θα μνημονεύεται για την κατεδάφιση και εκποίηση της χώρας, για την ισοπέδωση της κοινωνίας, για το όργιο χαριστικών ρυθμίσεων προς τη διαπλοκή, για το ουδείς αναμάρτητος και τα ευχαριστούμε την τρόικα».

Προσθέτει πως «είναι προσβλητικό για τους δημότες που μετατράπηκαν σε ενοίκους στα σπίτια τους και απόκληρους στην χώρα τους, που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την ανεργία, τα λουκέτα, τη μετανάστευση».

Επιπλέον, ο κ. Κοδέλας αναφέρει ότι «ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Βερολίνου, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του υποστήριξε φανατικά τα συμφέροντα της κ. Μέρκελ, όχι όμως του Ναυπλίου, της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους».