Δείτε τα αποτελέσματα LIVE από το διαδραστικό χάρτη του newsbeast.

Βραδιά συγκλονιστικών μαχών ψήφο-ψήφο, εκπλήξεων και ανατροπών επιφύλασσε ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Παρά τη μεγάλη αποχή (κοντά στο 50%) και τα πολλά λευκά και άκυρα (περίπου 8-9%), το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται σε κερδισμένο της αναμέτρησης όχι τόσο για τις 8 περιφέρειες όσο για την ανατροπή στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που είχε να κερδίσει από τη δεκαετία του ΄80. Γι’ αυτό χρειάστηκε, πάντως, δύο υποψηφίους που προέρχονται από το χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη – ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει κυριολεκτικά οριακά.

Στις περιφέρειες, ανάλογο θρίλερ εξελίχθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου τελικά ο υποψήφιος της ΝΔ, Σπύρος Σπύρου επικράτησε οριακά του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Ηλία Μπεριάτου.

Στην Περιφέρεια Αττικής επικράτησε ο Γιάννης Σγουρός και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στο Βόρειο Αιγαίο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Γιακαλής και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο επίσης υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Άρης Γιαννακίδης.

Άνετη επικράτηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον υποψήφιο της ΝΔ, Γιώργο Δακή και τον Αλέκο Καχριμάνη (ΝΔ-ΛΑΟΣ) στην Ήπειρο και τον Απόστολο Κατσιφάρα (ΠΑΣΟΚ) στη Δυτική Ελλάδα. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία «κλείδωσε» και τη Στερεά Ελλάδα ο Κλέαρχος Περγαντάς (ΠΑΣΟΚ).

Οριακά επικράτησε ο Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) στη Θεσσαλία, ενώ παρά τα αρχικά προγνωστικά ο Πέτρος Τατούλης (ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) επικράτησε με άνεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από τον α’ γύρο είχε «κλειδώσει» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Γιάννη Μαχαιρίδη και της Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη στο ΠΑΣΟΚ.

Ανατροπή σημειώθηκε και στον Πειραιά, καθώς ο Βασίλης Μιχαλολιάκος επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Γιάννη Μίχα, ενώ στην Πάτρα ο «αντάρτης» Γιάννης Δημαράς (απλή συνωνυμία με τον υποψήφιο περιφερειάρχη) κέρδισε το δήμο από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κατσικόπουλο.

Μικρές και μεγάλες ανατροπές σημειώθηκαν και σε αρκετούς δήμους της Β’ Αθήνας, αλλά και σε πρωτεύουσες νομών.