Με διακύβευμα τον… «Καλλικράτη» νεοεκλεγείς δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. «Θα πρέπει να έχουμε τη γνώμη των συμπολιτών μας για τον Καλλικράτη», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βουνάτσος, αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του δημάρχου Λέσβου, του μεγαλύτερου γεωγραφικά Δήμου της Λέσβου.

Η εκλογική βραδιά εξελίχθηκε επιτυχώς για τον ανεξάρτητο υποψήφιο, που κατάφερε όχι μόνο να «σβήσει» τη διαφορά των τριών μονάδων που είχε απο τον συνυποψήφιό του, υποστηριζόμενο από τη ΝΔ, στον πρώτο γύρο, αλλά και να επικρατήσει με διαφορά 15 μονάδων.

«Στις δύσκολες στιγμές στον τόπο αυτό αξίζει μια καλύτερη τύχη. Θα κάνουμε τις υποσχέσεις μας πραγματικότητα. Μας τίμησαν οι συμπολίτες μας, θα πρέπει να είμαστε όμως συγκροτημένοι και να μπούμε από σήμερα κιόλας στην καθημερινότητα. Τα προβλήματα του νέου Δήμου που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε είναι πολλά. Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η υπέρβαση έγινε, η αυτονομία έγινε. Οι πολίτες ξεπέρασαν τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές. Ώρα για δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

«Με άκρατη σοβαρότητα και περίσκεψη, αντιμετωπίζουμε την επόμενη μέρα
σαν μέρα ευθυνών που μας ανέθεσε ο κόσμος. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Αλλά για αυτά τα δύσκολα είμαι εγώ, είναι ο συνδυασμός μας», τόνισε.