Την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση των πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας, καταγράφει η πανελλήνια δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 4-6 Νοεμβρίου 2010, σε δείγμα 1.027 ατόμων.

Ειδικότερα, το 56% να θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, το 74% εκφράζει αρνητική γνώμη για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το 59% πιστεύει ότι η παρουσία του βλάπτει την Ελλάδα, ενώ το 65% ζητά να φύγει από την Ελλάδα.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα σήμερα με το δημόσιο χρέος της, το 46% ζητά επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές για πληρωμή μόνο ενός μέρους, το 23% ζητά συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου, ενώ το 14% ζητά να μην πληρώσει η Ελλάδα το χρέος και να προχωρήσει σε στάση πληρωμών. Πάντως, το 69% πιστεύει ότι η χώρα δε θα πρέπει να φύγει από τη ζώνη του ευρώ.

Αναφορικά με το ποιοι ευθύνονται για το χρέος της Ελλάδας, η συντριπτική πλειοψηφία (96%) απαντά οι ελληνικές κυβερνήσεις και ακολουθούν οι κερδοσκόποι (87%), οι ελληνικές τράπεζες (72%), οι μεγάλες χώρες της ΕΕ (69%), οι ξένες τράπεζες (66%) και τέλος οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες (54%).

Εξάλλου, 66% των ερωτώμενων απαντούν ότι δεν εμπιστεύονται τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας, ενώ το 65% εκτιμά ότι η στάση του Αντώνη Σαμαρά στα θέματα της οικονομίας είναι λάθος.