Το παράπονό του για τη στάση του Κώστα Γκιουλέκα που ζητεί επανακαταμέτρηση των ψήφων εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, μιλώντας για τις προτεραιότητες και τις συνεργασίες αφού αναλάβει τα δημαρχιακά του καθήκοντα.

«Δεν είναι καλός παίκτης ο Κώστας, λυπάμαι που το κάνει αυτό», σχολίασε για το αίτημα Γκιουλέκα περί επανακαταμέτρησης των ψήφων και πρόσθεσε: «σε μία μάχη χάνεις ή κερδίζεις, εκείνος έχασε». Αναφορικά με το εάν ο Κ. Γκιουλέκας θα παραμείνει στο δήμο ή θα επιστρέψει στη Βουλή, ο κ. Μπουτάρης είπε πως δεν ξέρει τι θα κάνει αλλά πάντωςεκείνος θα του ζητήσει να βοηθήσει στο δήμο της Θεσσαλονίκης.

Ως προς τις προτεραιότητές του στο δήμο, ο κ. Μπουτάρης ανάφερε τα σκουπίδια, τη διαχείριση του δήμου και την απογραφή. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μπουτάρης ρωτήθηκε και για τη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και απάντησε: «Και βέβαια θα συνεργαστώ με τον κ. Ψωμιάδη, και με τον διάολο μπορώ να συνεργαστώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Ο Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «συκοφάντη» τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε μιλήσει σε χθεσινή δήλωσή του για προσκυνητές του Κεμάλ Αττατούρκ. «Το θέμα έχει λήξει», πρόσθεσε, εξηγώντας πως αυτό που θέλει είναι να γίνει στη Θεσσαλονίκη κάποιο προσκύνημα με τον ίδιο τρόπο που οι Έλληνες πηγαίνουν για προσκύνημα και αφήνουν «τα ωραία τους λεφτά» στην Προύσα και την Καππαδοκία.