Για μια «σοκαριστική πράξη ωμής βίας που προκάλεσε πληγή στην καρδιά της Δημοκρατίας, την ελευθερία του Τύπου» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος με παρέμβασή του προ ημερησίας διατάξεως έφερε το αποτρόπαιο γεγονός ενώπιον του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «η Επιτροπή καταδικάζει ομόφωνα τη βάναυση δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται, η δημοκρατία τραυματίζεται. Το αίσθημα της ανασφάλειας εξαπλώνεται σε όλους τους εργαζόμενους του Τύπου και την κοινωνία. Είναι ηθική μας υποχρέωση να σταματήσουμε τη βία. Η κοινωνία ζητά το προφανές: Να ριχθεί άπλετο φως εκεί όπου το βαθύ σκοτάδι αρχίζει να μας περιβάλλει. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το βάναυσο έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι δράστες θα λογοδοτήσουν».

Από την πλευρά τους τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπέχτ (μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης) όσο και ο γενικός εισηγητής για τα ΜΜΕ, Στέφαν Σέναχ (Αυστριακός βουλευτής), αφού καταδίκασαν την αποτρόπαιη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, τόνισαν ότι θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.