Στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με την ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η πρόοδος που σημειώνεται στις έρευνες για τις μεγάλες υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος.

Κεντρικό «πιάτο» στο μενού της συνάντησης θα είναι η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ και κατά πόσο έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Η ενασχόληση στην παρούσα συγκυρία με τη λίστα Λαγκάρντ μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού μόλις πριν από 3 ημέρες επανεμφανίστηκε μετά από καιρό ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα έτυχε πλήρους κάλυψης από τον Γιώργο Παπανδρέου στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου, εκτιμώντας ότι πλέον η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο, επιχειρούν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς όποιον επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί προεκλογικά τις εκκρεμείς υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια του ΣΔΟΕ.

Τέλος, από την ενημέρωση που θα έχει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να αντληθούν στοιχεία και αριθμοί, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση ενός εναλλακτικού προγράμματος το οποίο θα ανακοινωθεί στη Διεθνή΄Έκθεση Θεσσαλονίκης.