Να ποινικοποιηθεί η άρνηση των Γενοκτονιών των Χριστιανών ζητούν 38 γαλάζιοι βουλευτές – που δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να αυξηθούν – γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ έγκεται στο γεγονός ότι δεν ποινικοποιούνται οι γενοκτονίες των Χριστιανών της Ανατολής, δηλαδή των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων και δεν εξομοιώνονται με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, το οποίο, βάσει του νομοσχεδίου, ποινικοποιείται.

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς, μετά από ένα χρόνο περίπου Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος κατάφεραν να συνενοηθούν και έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν άμεσα. Είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Τρίτη και να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας από το δεύτερο θερινό τμήμα το οποίο ολοκληρώνει τις εργασίες του.

Στην κυβέρνηση αναμένουν και την επιστροφή του Ευ. Βενιζέλου προκειμένου να συζητηθεί το επίμαχο θέμα καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει έντονα και υπήρξε μάλιστα και ενδοκυβερνητική κόντρα όταν ο τότε γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος επέμενε να υπάρχουν στο αντιρατσιστικό και οι γενοκτονίες.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία άλλωστε είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου. “Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε”, σημειώνουν, με σαφή την απειλή καταψήφισης εάν δεν εισακουστούν.