Απολογητικά υπομνήματα κατέθεσαν στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο προφυλακισμένος αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και ο βουλευτής, Χρήστος Παππάς.

Και οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δικαστικών λειτουργών ενώ χαρακτήρισαν ανυπόστατες τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στα νέα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους, ήταν γνωστά στις δικαστικές Αρχές από τις 3 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή απολογήθηκαν για πρώτη φορά και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Τώρα ισχυρίζονται ότι σε αυτή την περίπτωση απαγορεύεται η δεύτερη προφυλάκιση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφερόμενος στα τέσσερα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, υποστήριξε ότι τα είχε για την προστασία του και δεν διακινήθηκαν ποτέ προς τρίτα πρόσωπα και δεν χρησιμοποιήθηκαν σε οποιοδήποτε επεισόδιο.
Ο Χρήστος Παππάς καταγγέλλει ότι το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων, το οποίο αντιμετωπίζει, μετατράπηκε από πλημμέλλημα σε κακούργημα με στόχο να προφυλακιστεί εκ νέου.

Πριν από λίγα λεπτά, ξεκίνησε την απολογία του και ο Γιάννης Λαγός.