Με θετική διάθεση, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αντιμετώπισε ο Φώτης Κουβέλης την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε το μεσημέρι στον κ. Κουβέλη και συνομίλησαν για περίπου 15 λεπτά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ, οι δύο ηγέτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει συναντίληψη για το θέμα, με τον κ. Κουβέλη να επισημαίνει ότι η πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δίνει τη δυνατότητα έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, δηλαδή του ελληνικού λαού. Επίσης, ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε πως είναι άλλο ζήτημα η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κι άλλο θέμα η διάσπαση και πώληση υποδομών της επιχείρησης.

Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι η τελική απόφαση της ΔΗΜΑΡ θα ληφθεί στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την ΚΟ του κόμματος, την προσεχή Δευτέρα.

Οι κ.κ. Κουβέλης και Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν, να γίνει τις επόμενες μέρες συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο κομμάτων για να συζητήσουν επί των απαραίτητων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.