Το νέο αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί τα πανεπιστήμια «θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα» δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον Σκάι, οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ίδια στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς και ο ρόλος τους θα είναι κυρίως προληπτικός, αλλά και όταν απαιτείται, αποτρεπτικός.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση εις βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα το μέλος της κυβέρνησης προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσει το νέο δόγμα που θα αφορά τις συναθροίσεις. Ως κεντρικό στόχο το νέο αυτό δόγμα θα έχει τη στήριξη του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι, «αλλά δεν α πρέπει να καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης».

Τέλος, όσον αφορά την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου έκανε λόγο για φρικαλέο ζήτημα. «Πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο, να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες και να υπάρξει αυτοσυνειδησία» είπε.