«Ενισχυμένη» βγαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την ελληνική προεδρία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μίχαελ Ροτ και ανέφερε ενδεικτικά την «τεράστια πρόοδο» που σημειώθηκε στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την ολοκλήρωση, χθες, της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Ροτ επισήμανε: «Η Ελλάδα ανέλαβε το ευρωπαϊκό τιμόνι σε ταραχώδεις και δύσκολους καιρούς. H ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε επιτυχής διαμεσολαβητής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βγαίνει ενισχυμένη από αυτή την προεδρία. Η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση π.χ. σημείωσε τεράστια πρόοδο».

Και πρόσθεσε: «Η νέα στελεχιακή και προγραμματική σύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές ξεκίνησε με προσήλωση από την ελληνική Προεδρία. Ζήσαμε στην Ελλάδα την καταπληκτική και τέλεια φιλοξενία από φίλους. Συγχαρητήρια γι’ αυτό το εξάμηνο! Και “ευχαριστώ” για την προσφορά, αγαπητές Ελληνίδες και αγαπητοί Έλληνες!».