Την πρότασή του να γίνουν έλεγχοι για να ξεκαθαριστεί γιατί τα exit poll έπεσαν έξω, εξήγησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο θέμα των αποτελεσμάτων των exit poll που δεν είχαν καμία σχέση με τα τελικά αποτελέσματα της κάλπης.

«Ζήτησα να γίνει έρευνα και την έχουν αποδεχθεί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα exit poll πέφτουν έξω.

«Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να σκεφτούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και τα κανάλια μήπως να μην πραγματοποιηθεί exit poll αυτή την Κυριακή», συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κατά των απαγορεύσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, όμως, ότι την τελική απόφαση θα την πάρουν τα κανάλια και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. «Πρέπει να διερευνηθεί επιστημονικά γιατί συνέβη αυτό που συνέβη», σημείωσε.

Ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε την υποχρέωση που έχουν οι εταιρείες και οι εποπτικοί φορείς να ερευνήσουν τη μεγάλη αστοχία. «Η πρόταση που έχω κάνει είναι για να δοθούν οι αιτίες της αστοχίας», είπε. Πάντως, όπως είπε, το υπουργείο Εσωτερικών δεν το ενδιαφέρει να έχει παραλάβει τα αποτελέσματα της έρευνας μέχρι την Κυριακή, 25 Μαΐου. «Αυτό είναι θέμα των εποπτικών οργάνων που έχουν δεχθεί να κάνουν τον έλεγχο», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.