«Πριν από δύο χρόνια ήμασταν το επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής αστάθειας στην περιοχή, και ήμασταν μία ασταθής χώρα σε μία σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Για τη σχεδιαζόμενη επιστροφή της χώρας στις αγορές, ο κ. Σαμαράς παραδέχεται πως «δεν έχουμε αποκλείσει την πιθανότητα να γυρίσουμε στις αγορές ακόμα και εντός του πρώτου μισού του 2014», αν και το πότε αυτό θα γίνει τελικά «υπόκειται στους όρους της αγοράς».

Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως «φτάσαμε στον πάτο», όμως τώρα η χώρα είναι στο σημείο όπου η καμπύλη αρχίζει να κινείται ανοδικά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα είναι σταθερότητα και ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω το δρόμο μου, όλο ευθεία, δεν πρόκειται να κάνω ζιγκ ζαγκ», επισημαίνει, και υπογραμμίζει: «Η εικόνα και η αντίληψη της Ελλάδας διεθνώς έχει επίσης αλλάξει. Είναι μία νέα ψυχολογία και είναι ένα νέο αίσθημα που υπάρχει στην Ελλάδα, και αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε».