Την αποκάλυψη ότι θα απομακρυνθούν άλλοι δύο βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, έκανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν κάποια στελέχη στο μόρφωμα που ναι μεν έχουν εθνικιστικές απόψεις αλλά διαφέρουν από την ηγεσία. Και γι’ αυτό, όπως είπε, θα απομακρυνθούν μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

«Νομίζω ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει κανένα δικαίωμα να επικαλείται ούτε τον πολιτισμό, ούτε το νομικό πολιτισμό. Αυτό εμείς θα το επικαλεστούμε. Εμείς είμαστε αυτοί οι βουλευτές που πρέπει να προασπίσουμε και το νομικό πολιτισμό και τη δικονομία και τους νόμους του κράτους. Η Χρυσή Αυγή τους ποδοπάτησε. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα-γέννημα της εποχής και θα σβήσει σύντομα. Το κόμμα αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση και επέπλευσαν σε αυτή στοιχεία, τα οποία είναι μεταξύ εγκλήματος και τρομοκρατίας», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Με την αποχώρηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν κακές προθέσεις. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Κάποιοι συνειδητοποιούν τι συμβαίνει γύρω τους. Πιστεύω ότι έρχονται και άλλες δύο απομακρύνσεις. Γνωρίζω ότι υπάρχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής που θα απομακρυνθούν από αυτό το μόρφωμα. Μπορεί να κρατήσουν τις εθνικιστικές τους απόψεις αλλά θα απομακρυνθούν από το μόρφωμα. Πιστεύω ότι αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι υπάρχει εκεί μια περίεργη ηγετική τρομοκρατική και εγκληματική ομάδα». Πάντως, δε θέλησε να αποκαλύψει τίποτα παραπάνω επειδή, όπως συνέχισε, γνωρίζει.