«Μοναδικός μου αντίπαλος για το δήμο Αθηναίων είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης», επανέλαβε σήμερα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Μάλιστα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Και άσκησε κριτική στον Γιώργο Καμίνη, λέγοντας ότι: «Είναι η πιο υπηρεσιακή θητεία που έχω δει. Ο κ. Καμίνης είναι σαν να μην υπήρξε δήμαρχος. Βάσει του μνημονίου, απέλυσε, έκανε περικοπές μισθών. Δεν έβαλε τάξη στα οικονομικά. Αυτά ήταν απόρροια των μνημονιακών υποχρεώσεων», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Τρεις μήνες ο κ. Καμίνης έκλεισε την πλατεία Συντάγματος και έκλεινε το μάτι στους καταληψίες της πλατείας Συντάγματος».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε ότι δεν ζήτησε και δεν ήθελε ποτέ την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. «Η δημοτική αστυνομία όμως θα πρέπει να έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε: «Σήμερα, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπάρχουν 600 ενεργοί αστυνομικοί. Μπορούν να εκπαιδευτούν από ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., να είναι το πρώτο κύτταρο με συγκεκριμένες αρμοδιότητες όχι μόνο στην πρόληψη αλλά και στην καταπολέμηση».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι σκοπός του είναι να μετατραπεί η Αθήνα σε μια πόλη, στην οποία θέλουν να μένουν οι πολίτες και όχι να είναι αναγκασμένοι να διαμένουν σε αυτή. Και υποστήριξε ότι η πρωτεύουσα είναι σκοτεινή πόλη και οι σκοτεινοί δρόμοι συμβάλλουν στην αύξηση εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Στις φήμες που θέλουν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να περιβάλλεται από ένα υψηλά αμειβόμενο επιτελείο, εκείνος απαντά ότι ουδείς αμείβεται.

Αναφέρθηκε όμως και στον Νικήτα Κακλαμάνη λέγοντας ότι: «Δεν μου είναι ευχάριστο που δεν κατεβαίνουμε ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα». Και τόνισε: «Αν δημοσκοπικά έβλεπα ότι δεν τραβάω, δεν θα συνέχιζα για να τραυματίσω μια άλλη προσπάθεια».

Υποστήριξε ότι είναι «άνθρωπος της πιάτσας» και ότι γνωρίζει τα προβλήματα της Αθήνας. Και πρόσθεσε: «Την εποχή που συνάδελφοί μου φοβούνταν το κράξιμο, εγώ περπατούσα στην Αθήνα».