Σημαντική πτώση καταγράφουν τόσο η δημοτικότητα του πρωθυπουργού αλλά και η εικόνα της κυβέρνησης σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της GPO για το Mega.

Ένα ακόμα πιο επιβαρυντικό στοιχείο για την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά ότι δεν έχει σχέδιο για την κρίση αλλά στηρίζεται μόνο στις αποφάσεις της τρόικας.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς κρατά σταθερό το ποσοστό των θετικών απόψεων, ωστόσο αυξάνει το ποσοστό δημοτικότητάς του στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που οφείλεται στην οξεία του αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ.

Το 32% των ερωτηθέντων πολιτών σε έρευνα της GPO που παρουσιάστηκε απόψε στο Mega, κρίνει θετικό το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 66,8% έχει αρνητική άποψη.

Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σε 56,4% θετικό και 41,8% αρνητικό

Σε ότι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, οι θετικές γνώμες για το έργο της ανέρχονται σε 28,8% και οι αρνητικές σε 69,4%. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος, η εικόνα της κυβέρνησης έχει επιδεινωθεί, ενώ η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένει ίδια.

Σε ότι αφορά την εικόνα του πρωθυπουργού τα θετικά ποσοστά ανέρχονται σε 39,8% ενώ τα αρνητικά σε 58,9% με τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώνται σε 68% θετικά και 31% αρνητικά.

Αναφορικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τα θετικά ποσοστά ανέρχονται σε 37,1% και τα αρνητικά σε 60,8%, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ τα θετικά ποσοστά είναι 70,5% και τα αρνητικά 27,4%.

Επίσης, 16,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει δικό της σχέδιο στην οικονομία, με το 77,5% να εκτιμά ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τις εντολές του Μνημονίου.