Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκου πραγματοποιήθηκε εχθές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλειστό γεύμα εργασίας με θέμα «Ενισχύοντας τις γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης» (Reinforcing Bridges Between the United States and Europe).

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μίας δεξαμενής που θα αποτελείται από μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελέχη όλων των Ευρωπαϊκών θεσμών που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής International Visitor Leadership Program (IVLP) των ΗΠΑ, που αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση των σχέσεων Ευρώπης- ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, ο κος Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά: «Ελπίζω ότι η σημερινή εκδήλωση θα βάλει τα θεμέλια για την δημιουργία μίας κοινότητας “αποφοίτων” στις Βρυξέλλες. Μία τέτοια κοινότητα είναι απαραίτητη αν αναλογιστεί κανείς τη σημασία των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ».

Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε με την Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές:

· Η κα Beatriz Oliveira Goumas, Επικεφαλής του Προγράμματος Ανταλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Η Πρέσβυς Kolinda Grabar-Kitarovic, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ για Θέματα Δημόσιας Διπλωματίας
• Ο κος Jonathan Hill, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου της Επιτρόπου
Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, κας Α. Βασιλείου
• Ο κος John Sullivan, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και
• Η κα Corinna Horst, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του German Marshall Fund Transatlantic Center

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και συμμετείχαν ευρωβουλευτές, διπλωμάτες, και αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν στο πρόγραμμα IVLP.