Προβάδισμα τριών μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δίνει η δημοσκόπηση «Δείκτες» Ιανουαρίου της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 23%, έναντι 20% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, η οποία λαμβάνει 11%. Υψηλό είναι το ποσοστό λευκού/αποχής και αναποφάσιστων/Δεν απαντώ, που φθάνει το 10% και 10,5% αντίστοιχα. Ακολουθούν κατά σειρά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Με αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25,5% έναντι 22,5% της Νέας Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή 12%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Δημοκρατική Αριστερά 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Οι αναποφάσιστοι είναι 11,5%.

Η έρευνα αυτή περιέχει ένα ακόμη σημαντικό εύρημα: μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται προτιμότερη από μια αντίστοιχη της Ν.Δ. ως προς τη διαχείριση της οικονομίας, στοιχείο το οποίο βάζει σε νέα βάση όχι μόνο την πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και την προεκλογική επιχειρηματολογία εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή, αλλά ακόμη και για την «εθνική» κάλπη, αν αυτή τελικά στηθεί.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης η διερεύνηση της προτίμησης των αναποφάσιστων ως προς τα κόμματα, τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τον «Δείκτη κατεύθυνσης πραγμάτων» και την «Προσωπική οικονομική αδυναμία».