Νέο τηλεοπτικό μήνυμα, σήμερα 13 Απριλίου, στις 19:30 θα απευθύνει στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει εκ νέου τους πολίτες σε πιστή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, ιδίως εν όψει του Πάσχα.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ξεκαθαρίσει ότι «Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση, ή την Κυριακή του Πάσχα, για να γιορτάσουμε μαζί» και είχε προσθέσει: «Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορονοϊού και ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα, όλοι μαζί, όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας».

Ο κ.Πέτσας είχε τονίσει ότι η Μεγάλη Εβδομάδα «ξεκινά με την πίστη ότι τον Γολγοθά του κορονοϊού που ανεβαίνει και η χώρα μας θα ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία.

Ανάσταση που, όπως και ολόκληρο το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό.Δεν θα πάμε στα χωριά μας,  δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας».

Τόνισε επίσης: «Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησιές θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες».

Και κατέληξε: «Γι’ αυτό αποδοκιμάζουμε περιστατικά όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε δύο εκκλησίες – στο Κουκάκι και την Κέρκυρα. Παραβλέπουν τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τους νόμους που υπαγόρευσαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και το κοινό καλό, οι έκτακτες σημερινές περιστάσεις.

Κρατάμε την Πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό».