Πού «σκόνταψε» η συμφωνία στο Eurogroup – «Ντροπή σας, ντροπή στην Ευρώπη, σταματήστε αυτό το τσίρκο τώρα»

Η διαμάχη της Ιταλίας με την Ολλανδία, η οργή του Γάλλου υπουργού Οικονομικών - Συνάδελφοί του αποκοιμήθηκαν


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:18
08/04/2020
Πού «σκόνταψε» η συμφωνία στο Eurogroup - «Ντροπή σας, ντροπή στην Ευρώπη, σταματήστε αυτό το τσίρκο τώρα»
37
loading

Τη διακοπή των εργασιών του Eurogroup έως αύριο το πρωί ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου Μάριο Σεντένο, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στις ολονύκτιες διαβουλεύσεις που είχαν σε μία μεγαλύτερη στήριξη των οικονομιών τους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. 

Διπλωματικές πηγές και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι διαμάχη της Ιταλίας με την Ολλανδία, σχετικά με τους όρους που θα έπρεπε να συνοδεύουν τη χορήγηση πιστώσεων στις χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μπλόκαρε την πρόοδο για τη συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων ύψους μισού τρισ. ευρώ.

«Μετά από 16 ώρες συζητήσεων φτάσαμε κοντά σε μία συμφωνία, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε ο Σεντένο, προσθέτοντας: «Διέκοψα το Eurogroup και θα συνεχίσουμε αύριο».

Οι υπουργοί Οικονομικών άρχισαν χθες στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) τις συζητήσεις τους, οι οποίες κράτησαν όλη τη νύχτα με διάφορα διαλείμματα προκειμένου να υπάρξουν διμερείς διαπραγματεύσεις, προσπαθώντας να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μέτρων για να βοηθήσουν τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Ήλπιζαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο ύψους μισού τρισ. ευρώ για να περιορίσουν το οικονομικό πλήγμα, να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία και να αφήσουν πίσω τις διαφορετικές απόψεις που έχουν βλάψει τις σχέσεις τους.

Ωστόσο, ήταν εμφανές ότι υπήρξαν διαμάχες ξανά. «Οι Ιταλοί θέλουν μία αναφορά στην αμοιβαιοποίηση του χρέους ως ενός πιθανού μέσου για την ανάκαμψη, το οποίο θα πρέπει να αναλυθεί περισσότερο στο μέλλον. Οι Ολλανδοί λένε ‘όχι'», δήλωσε διπλωματική πηγή στο Reuters, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ. Αξιωματούχος που συμμετείχε στις συζητήσεις δήλωσε σήμερα το πρωί, περίπου στις 7 (ώρα Ελλάδας), ότι η Χάγη ήταν η μόνη που αρνούνταν να υιοθετήσει ένα κείμενο συμφωνίας των υπουργών για την έγκριση του νέου πακέτου οικονομικών μέτρων από τους 27 ηγέτες της ΕΕ. Η έκδοση κοινού χρέους αποτελεί μία γραμμή μάχης μεταξύ των χωρών του Νότου, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που έχουν οικονομικά προβλήματα και του δημοσιονομικά φειδωλού Βορρά, με αιχμή τη Γερμανία και την Ολλανδία, από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης της Ευρωζώνης πριν από μία δεκαετία.

Για τη στήριξη των οικονομιών, που σηκώνουν το βάρος από τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, η ΕΕ έχει ήδη αναστείλει τους περιορισμούς για την κρατική βοήθεια και επέτρεψε στα κράτη-μέλη να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες και το δημόσιο χρέος τους. Ωστόσο, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία λένε ότι αυτό δεν αρκεί και έχουν προβάλει τη συζήτηση για μεγαλύτερη στήριξη ως μία υπαρξιακή δοκιμασία αλληλεγγύης που μπορεί να διασπάσει την ΕΕ.

Οι άλλες προτάσεις που συζητούνται περιλαμβάνουν τις πιστωτικές γραμμές από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ύψους 2% του ΑΕΠ μίας χώρας ή 240 δισ. ευρώ συνολικά. Οι όροι για την πρόσβαση σε αυτές τις πιστωτικές γραμμές παραμένουν ένα αγκάθι. Μία άλλη επιλογή είναι η χορήγηση επιπλέον εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε αυτή να μπορεί να δανείσει επιπλέον 200 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις. Το τρίτο μέτρο είναι η στήριξη του σχεδίου της Κομισιόν για την άντληση 100 δισ. ευρώ από την αγορά έναντι εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ από όλες τις κυβερνήσεις της Ένωσης για την επιδότηση μισθών, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να μειώνουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων τους αντί να τους απολύει. Η δημιουργία ενός έκτακτου ταμείου στήριξης για ιατρικές προμήθειες και υγειονομική περίθαλψη είναι μία ακόμη πρόταση, όπως και η γαλλική πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου αλληλεγγύης της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της μακροπρόθεσμης ανάκαμψης.

Αν τελικά οι υπουργοί Οικονομικών συμφωνήσουν, η συνολική απάντηση από τις εθνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ θα μπορούσε να αποτελέσει το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόγραμμα στήριξης του κόσμου, ξεπερνώντας αυτό των ΗΠΑ, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters. Αν και οι μακρόσυρτες διαπραγματεύσεις δεν είναι κάτι άγνωστο για την ΕΕ, η συζήτηση αναδεικνύει ρήγματα στην Ένωση και ασκεί περαιτέρω πιέσεις στην ενότητά της, η οποία έχει ήδη πληγεί από την κρίση της Ευρωζώνης και τη μεταναστευτική κρίση του 2015-16, η οποία εν μέρει συνέβαλε στο Brexit. Έως τώρα, οι υπουργοί, που συζητούσαν μέσω βιντεοδιάσκεψης όλη τη νύχτα, με μερικούς από αυτούς να αποκοιμούνται κατά διαστήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν απογοητευμένοι. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, φέρεται να δήλωσε σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με έναν συμμετέχοντα αξιωματούχο: «Ντροπή σας, ντροπή στην Ευρώπη. Σταματήστε αυτό το τσίρκο τώρα».

Ολλανδία: Τα«κορονο-ομόλογα» θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόκπε Χούκστρα δήλωσε σήμερα ότι η δημιουργία των λεγόμενων «κορονο-ομολόγων» θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας μακροπρόθεσμα από τη στιγμή που θα ξεπεραστεί η κρίση του νέου κορονοϊού.

«Η Ολλανδία ήταν και παραμένει αντίθετη στην ιδέα των ευρωομολόγων (κάποιες φορές ονομάζονται ‘κορονο-ομόλογα’), πιστεύουμε ότι αυτό θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις για την ΕΕ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Χούκστρα, ύστερα από την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε μια κοινή οικονομική απάντηση.

Ο Ολλανδός υπουργός επανέλαβε επίσης τη θέση της Χάγης σε ό,τι αφορά τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Ο ESM είναι ένας πιστωτής ύστατης προσφυγής όταν οι χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Κατά την άποψή μας, η χρήση αυτού του προϋπολογισμού πρέπει να συνοδεύεται από μια συγκεκριμένη μορφή προϋποθέσεων», πρόσθεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

37
σχόλια
 1. avatar Επαλκεματιας Ελλάδα

  Γιάννης τορα μίλησα με δύο φίλους στην Γερμανία ο ένας πιτσαρία ο άλλος καφέ από εννιά χιλιάδες αυτό τά λέι όλα

 2. avatar η γερμανοευρωχούντα

  έχει εξωτερικό χρέος το 83% του ΑΕΠ καθώς και άλλες χώρες όπως Γαλλία,Ιταλία κλπ. και δεν μπαίνουν σε ΜΝΗΜΟΝΙΑ ειδικά οι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ οι οποίοι έχουν επιβάλλει την ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ με την παγίδα των ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ, από την οποία ΠΑΓΙΔΑ είναι εκτός η Η ΑΓΓΛΙΑ, η ΤΣΕΧΙΑ κλπ. Γιάυτό έφυγε η ΑΓΓΛΙΑ από το ΓΕΡΜΑΝΟΕΥΡΟΤΣΙΡΚΟ. Γι\'αυτό παραμένει τόσα χρόνια ΤΥΠΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και όχι ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης) απλά γιατί θα ΑΜΟΙΒΑΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ της. Αυτό στην ουσία θα είναι αν εκδοθεί ΚΟΡΟΙΟΜΟΛΟΓΟ.Αυτό δεν θέλουν να γίνει αφού οτιδήποτε άλλο που θα διαχειριστούν οι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΤ θα είναι ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που μάντεψε ποιοί θα το ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ........

 3. avatar Ευρωπαϊκή ντροπή

  Γιατί δεν την άφηναν σκέτη Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα; Αφού αυτό ήθελαν και, τελικά, αυτό μπορούσαν: ένα μαγαζί/μαγαζάκι, που θα διακινούν ελεύθερα την πραμάτεια τους... Τίποτε άλλο δεν θέλουν ή δεν μπορούν! Έτσι όπως πάνε, εκεί θα την φτάσουν πάντως...
  Όσον αφορά στην Ολλανδία, ελάχιστη γνώση της πολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη να έχει κανείς, αλλά και τις διμερείς μας σχέσεις σε σημαντικά θέματα κατά την τελευταία 50ετία, θα δει για τι πράγμα μιλάμε... Τον ακατονόμαστο πρώην του Eurogroup να πιάσουμε, τις de facto υποστηρίξεις της προς την Τουρκία σε ο,τιδήποτε κι αν κάνει; Πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις... Από έναν λαό που στήνεται έξω από τα cofee shops για να πάρει την δόση του, πόσα να περιμένεις;
  Κρίμα... Πολύ κρίμα...

 4. avatar Ζάχος Στ.

  Οι Γερμανοί δεν είναι κορόιδα να δώσουν τα ωραία τους λεφτά στον Κούλη και τους μιζαδόρους υπουργούς του. Αυτοί κοροϊδεύουν το λαουτζίκο.

  1. avatar Ενώ δεν ήταν…..

   κορόιδα που από το \'15 τάδιναν στον ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ και αυτός στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ με το ηθικοαριστερό μνημόνιο ε κοπαδέ?

 5. avatar Wise

  Ντροπή είναι ολοι ανίκανοι μα πιο πολύ δούλοι του χρήματος. Ντροπή

 6. avatar Αααααα

  Μια χαρά τα λέτε αλλά πρώτον αν δεν είμαστε στην ΕΕ θα είχαμε γίνει Βενεζουέλα και δεύτερον μην αγοράζετε προϊόντα τους στηρίζονται στις εξαγωγές.ολοι εσείς από πάνω πόσοι έχουν γερμανικά αυτοκίνητα;

  1. avatar για ποιά ΕΕ

   μιλάτε μωρέ? Από πότε γίναμε ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης) και δεν πήραμε χαμπάρι? Για τη ΓΕΡΜΑΝΟΕΥΡΟΧΟΥΝΤΑ των ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ , ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ και ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ που έχουν υπογράψει όλοι να μην ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, εκτός ΑΓΓΛΙΑΣ έφυγε και καλά έκανε,ΤΣΕΧΙΑΣ, και άλλων. 83% εξωτερικό χρέος έχει η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. να είστε καλά ενημερωμένοι όταν σχολιάζετε...

  2. avatar Κανέλλος

   εσύ φίλε που τα λες αυτά δεν έβαλες τον θετικό εαυτό σου να ασχοληθεί με την κατάντια μας και ποιος ευθύνεται γιαυτό .Ε.Ο.Κ θα πει εγκληματική Οργάνωση Κεφαλαίου η Ένωση Οργανωμένου Καπιταλισμού .Αυτοί φίλε μου δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή των ανθρώπων αλλά μόνο για τον βρόμικο καπιταλισμό , που εμείς σαν χώρα τον πληρώσαμε , με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από εγκεφαλικά καρδιακά επεισόδια και από χιλιάδες αυτοκτονίες ! Μας έκλεισαν τα εργοστάσια και τα επήγαν στην Κίνα γιατί έχει εργατικά φτηνά χέρια για να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές . άκουσες να μιλήσει κάποιος από αυτούς τους οικονομικούς φασίστες Ευρωπαίους για την Ανθρωπιστική κρίση της χώρας μας ? πρέπει να μάθουμε τη δικαιούμεθα σαν άνθρωποι και να πράξωμε αναλόγως . η μόνη λύση ξεσηκωμός ............

  3. avatar Πήγαινε

   κοιμήσου άνθρωπε μου και άμα δεις στον ύπνο σου τη Μέρκελ πες της \'\'είσαι ο σωτήρας μας, τι θα είχαμε γίνει χωρίς εσένα\'\'. Μεγάλε επαναστάτη!

 7. avatar Αιμίλιος

  Όσο πιο γρήγορα δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο Ιταλία ισπανία-πορτογαλία Ελλάδα και Όσοι πιστοί προσέλθετε με τους όρους που θα επιλέξουμε εμείς

 8. avatar athina8888

  ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΧΑΜΕ-ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΚΛΑΔΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΤΟ. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ.....ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΑΖΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ.

  1. avatar olymbitis

   Κονκλάβιο αγαπητέ. Φιλικά.

 9. avatar Αιμίλιος

  Ελλάδα Ιταλία Ισπανία Πορτογαλία μπορούν να φτιάξουν κάτι δικό τους ας ξυπνήσουμε κάποτε

  1. avatar olymbitis

   Εκεί να δεις πανηγύρι

 10. avatar Alofron

  Τελικά πάντα και παντού υπαρχουν \"Εφιαλτες\"

 11. avatar Ροδίτης

  Αυτή δεν είναι ΕΕ, είναι Γερμανική Ένωση και αν δεν φύγουμε το συντομότερο από εκεί μια ζωή θα είμαστε υποτελείς στους διεθνείς τοκογλύφους και στους απόγονους των ναζί.

 12. avatar CITY SCORPIONS

  ΠΟΙΑ ΕΝΩΣΗ ? ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ... ΣΤΟ ΝΟΤΟ-- ΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΛΛΑΝΔΩΝ -- ΤΩΡΑ !!!

 13. avatar Οι Ολλανδοι

  Φαίνεται ότι αναπολούν τους αιώνες της αποικιοκρατίας και αντιμετωπίζουν το Νότο ως νέα Αφρικη

  1. avatar τριαλαρο

   ας τους κόψει τα οπωροκηπευτικά/λάδια ο νότος να δεις για πότε θα συμφωνήσουν.
   Λάδια όλα από τον νότο, οπωροκηπευτικά αν είναι της χώρας της ίδιας είναι είτε μινιόν εκδόσεις είτε πανάκριβα και όλα άγευστα εντελώς. Μακαρόνια επίσης.

 14. avatar Η μεγαλύτερη δικαίωση

  Για τους Ευρωσκεπτικιστές ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης. Η Ευρώπη καταρρέει, οι λαοί της Ευρώπης θα αναγεννηθούν από τις στάχτες αυτού του μιάσματος.

 15. avatar Ιον

  Εάν όλες μαζί οι χώρες της Ευρώπης μοιραστούν την ζημιά η ανάπτυξη θα επανέλθει γρήγορα οπότε θα ωφεληθούν και οι πλούσιοι του βορρά που θα επιβαρυνθούν προσωρινά. Οι δυνατότητες του Νότου θα εκτοξευθούν προ όφελος των βορείων εταίρων

 16. avatar δεν πειράζει

  οι πάγοι λιώνουν, η Ολλανδία θα κάνει μπουρμπουλύθρες και όλοι αυτοί που τώρα το παίζουν ιστορία θα είναι μετανάστες

 17. avatar louis

  Τα \"Ευρωπαϊκά\" κονδύλια δεν είναι τίποτε αλλο απο τα χρηματα των υψηλα φορολογουμενων πολιτων τησ Ε.Ε. που τα επιστρεφει με μορφή επιδοτήσεων ΕΣΠΑ κλπ σε επιχειρησεισ
  Τώρα που τα εχουν αναγκη οι πολλλοι δειχνει το πραγματικό της πρόσωπο
  Ο.Ν.Ε. (οινομικη νομισματικη ενωση των ισχυρώ)
  Καιρός να την ανατρέψουν οι πολλοι- πολίτες των χωρών και όχι οι \"βαλ΄μενοι \" λίγοι πολιτικοί

 18. avatar το οικοδόμημα

  της ΕΕ έχει (σο)δομηθεί λάθος εν τη γεννέσει της. π.χ πρωτίστως φτιάχνεις στρατό για να προστατεύσει τον πλούτο που θα δημιουργηθεί.. για ποιά αλληλεγγύη μιλάμε και για ποιά συμφιλίωση;

 19. avatar apla pragmata

  Ευρωπαϊκή Ενωση... καλά.... Πιο καλά 2 ευρώπες Νοτος και βοράς.... Αλλά ακόμα πιο καλά να ζητηθούν τα όσα χρωστα διεθνώς η γερμανία...και μετά...βλέπουμε τρεχάματα!

  1. avatar τριαλαρο

   δυστηχώς ας μην υπογράφαμε όλοι έγγραφα για τα χρωστούμενα, να μπορούσαμε να τα διεκδικήσουμε.
   Και μετά το 68 ούτε ιδιωτικά δε μπορείς να προσφύγεις, η Χάγη σε δικαιώνει και η Γερμανία δεν αναγνωρίζει τίποτε λόγω νόμου του 68.

  2. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

   Βορράς και νότος??? Κσι η Βρετανία ως τι έφυγε?
   Ως αριστερό εξτρέμ?
   Δεν ισχύουν αυτά που λέτε περί βορά νότου και πλουσίων χωρών.
   Οι βρετανοί έφυγαν γιατί δε θέλουν να πληρώνουν τους τεμπέληδες τους Έλληνες και τους Ιταλούς.
   Σε εκπλήσσει ε?
   Αλλά ταυτόχρονα βρίζουν και τη Γερμανία που τα οικονομαει!!!
   Αυτό εκπλήσσει εμένα!

   1. avatar Ανώνυμος…………………………………….

    Για ποιους τεμπέληδες μιλάς είσαι μα τα καλά σου πας καλά εσύ θέλεις επειγόντως γιατρό ψυχίατρο άσε μας ρε φίλε Κούνα λίγο το κεφάλι σου μήπως έχεις πάθει απωκολιση του μυαλού μπορεί εσύ να είσαι τεμπέλης και να ονειρεύεσαι και μη γράφεις μα@@κιες αυτά είναι σοβαρά πράγματα δεν είναι παιχνίδι άντε πια τι είν\' αυτό το κακό ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του......................................

    1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

     Αυτός που δε καταλαβαίνει τι γράφει ο άλλος τότε σημαίνει ότι είναι βλάκας. Χαζός! Thicko που λένε στην Αγγλία.
     Που γράφω ότι λέω ΕΓΩ ότι είσαι τεμπέλης?
     Δείξε μου ακριβώς σε ποιο σημείο. Αν δε μπορέσεις, τότε ισχύουν ακριβώς για σένα οι 2 πρώτες γραμμές που έγραψα

    2. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

     Άλλος ένας ανόητος που του λένε τι λένε οι βρετανοί αλλά νομίζει ότι τα λέω εγώ.
     Είπαμε, η βλακεία είναι άπειρη και συ η απόδειξη αυτού.
     Διάβασε ρε μπετοβλακα το σχόλιό μου πιο κάτω.
     Και μόλις τελειώσεις το διάβασμα κάνε μας τη χάρη να μπεις πίσω στη χαβούζα που ανήκεις.

   2. avatar Ελληναρας και γουσταρει

    Ποιοι τεμπεληδες ρε οργιο! Δεν υπαρχει Ελληνας που να μην κανει 2 εργασιες πλεον. Τεμπεληδες ειναι οι Γερμανοι σου οι σαπιομπυροκοιλιαδες που αμολανε [...], πλεον εργαζονται με καθεστωτα δημοσιουπαλληλων Ελλαδος δεκαετιας 80 και κανουν κτηνοβασιες. Ξεπλυμα χρηματων σε Λουξεμβουργο, Λιχτενσταιν και γερμανικα καντονια στην Ελβετια. Αυτοι που εκαψαν την Ευρωπη 2 φορες, την χρεωναν με τοξικα δανεια και πηραν δανεικα και αγυριστα απο τους Αμερικανους. Αυτοι που εκαψαν Διστομο, Καλαβρυτα και Καντανο συν τα μπλοκα και δεν αποζημιωσαν μια. Αλλα μην ανησυχεις μεταναστευτικο μιασμα, θα τους βαλουν οι Ιταλοι στη θεση τους. Τριτη ευρωπαικη δυναμη (πρωτη πλεον η Γαλλια) και μεσα στους G8. Το βρηκατε τωρα ολοι μεταναστες γρεκοφωνοι να κρινετε σαν τους μπρουκληδες! Ουστ ρε!

    1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

     Εγώ είμαι το όργιο ρε [......]? Εγώ σου λέω τι λένε οι βρετανοί!!! Θέλεις να σου πω ψέματα? Άντε ρε χάσου που σε ενημερώνω τι λένε οι άλλοι και συ σα [.....] πιστεύεις ότι το λέω εγώ
     ΥΓ είπαμε, η βλακεία είναι άπειρη...

   3. avatar Geralt Of Rivia

    Σιγά ρε τους εγγλέζους τους εργατοπατέρες....Σκίζονται στην δουλειά στην Αγγλία

    1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

     Το ξέρω. Είναι πολύ αργοί.
     Αλλά έχουν οργάνωση και αυτό καλύπτει αρκετά το κενό της τεμπελιάς τους.

   4. avatar foyfoytoss

    Εσυ πρεπει να τρως πολυ σανο........................................

    1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

     Έλα Αγγλία να δούμε ποιος τρώει σανό από τους δυο μας. Είναι εξοργιστικό να σου λένε με υφάκι βάζοντας το χέρι στη τσέπη τους
     \"Πόσα λεφτά θέλετε να σας δώσουμε για να ζήσετε?\"
     Και όλοι να γελάνε φυσικά.
     Όταν εγώ απαντώ με το κλασικό F.O.
     Μου λένε \"Έλα μωρέ αστείο ήταν\"
     Για μένα καθόλου αστείο δεν είναι!
     Κατάλαβες φουφουτε?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει