Σε… ρινγκ έχει μετατραπεί το ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ψηφίσουν κατά άρθρο την τροπολογία, όμως η ψηφοφορία γίνεται ενιαία. Οπότε μπορούν να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

Ωστόσο οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψηφίζουν κατά άρθρο, αλλά η ψήφος δεν προσμετράται. Οι φωνασκίες στην αίθουσα του κοινοβουλίου είναι δίχως προηγούμενο.

Ο κ. Κουρουμπλής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ψηφιστεί η τροπολογία ανά άρθρο, όπως γίνεται με τα νομοσχέδια. Ξεκαθάρισε δε ότι συμφωνεί με τα 4 από τα 5 άρθρα και υπενθύμισε ότι η ΝΔ το 2011 ζητούσε οι τροπολογίες να ψηφίζονται ανά άρθρο.

«Έχετε δίκιο ότι το 2011 είχαν εγερθεί αντιρρήσεις, αλλά δεν είχαν γίνει δεκτές», του απάντησε ο Προεδρεύων Γ. Τραγάκης, ενώ ο Π. Κουρουμπλής ζητούσε «να τηρηθεί η κοινή λογική». «Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε τα νομοσχέδια άρθρο προς άρθρο και την τροπολογία που έχει 5 άρθρα ενιαία», πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κατέθεσε ένσταση λέγοντας ότι η τροπολογία είναι «αντικανονιστική και αντισυνταγματική».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος, ο οποίος παρέστη για πρώτη φορά στην Βουλή μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή τον οποίο είχε κατηγορήσει ως εκπρόσωπο φαρμακευτικών εταιρειών.

«Είναι ζήτημα ήθους που ξεπερνά οποιοδήποτε όριο. Είχα ζητήσει στην τελευταία από τον κ. Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είπε για τον Π. Κουρουμπλή. Απευθύνω εγκλητήριο μήνυμα», είπε ο Μ. Γλέζος.