Αισιοδοξία για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα φέρνει η αναδιάρθρωση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τη διατήρηση ενός μόνο εργοστασίου. Το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συγκαλείται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»:

– τις 4.000 απολύσεις που αποτελούν υποχρέωση της χώρας έως τα τέλη του έτους. Εκτός από τους 2-2.500 της ΕΡΤ στον τελικό αριθμό θα συνυπολογιστούν οι 700 απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες, οι 130 υπάλληλοι του ΤΕΟ, 300 επίορκοι και 500 υπάλληλοι που αποχωρούν για λόγους υγείας. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν οι μικροί και μεσαίοι οργανισμοί του Δημοσίου που θα καταργηθούν με αποτέλεσμα την απόλυση 200-300 εργαζομένων.

– την επίσπευση της αξιολόγησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εκτιμάται ότι έως τους πρώτους μήνες του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ΝΠΙΔ και των ΑΕ του Δημοσίου που απασχολούν 32.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2014 θα απομακρυνθούν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μετά την αξιολόγηση περίπου 3.000 υπάλληλοι με αιχμή τους οργανισμούς συγκοινωνιών.

– την επιτάχυνση του δεύτερου κύματος της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων που θα προέλθουν από την αξιολόγηση των δομών σε δήμους και περιφέρειες, την τοπική αυτοδιοίκηση, την πρωτοβάθμια υγεία και τον ΕΟΠΥΥ καθώς και από το νέο κύμα συγχωνεύσεων νοσοκομείων αλλά και από ΝΠΔΔ.