Αχτσιόγλου: Ομολογία της κυβέρνησης για περικοπές

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για νομοσχέδιο κοινωνικής αδικίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:15
20/02/2020
Αχτσιόγλου: Ομολογία της κυβέρνησης για περικοπές
5
loading

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε λόγο στη Βουλή για ομολογία περικοπών από την κυβέρνηση.

«Νομοσχέδιο ακραίας μονομέρειας και κοινωνικής αδικίας» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό της ΝΔ η Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «ομολογία περικοπών από την κυβέρνηση» υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση προβαίνει σε μία βίαιη αναδιανομή εις βάρος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, τόσο στο θέμα των συντάξεων όσο και στο θέμα των εισφορών».

Το νομοσχέδιο, πρόσθεσε, «διατηρεί μεν τη δομή του ενιαίου φορέα και των ενιαίων κανόνων που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4387/2016, επιτίθεται όμως και καταργεί τη βασική του αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανεμητικότητας».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η ΝΔ μειώνει τα χρήματα που θα δοθούν για τις συντάξεις το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά 200 εκατ. ευρώ. Η μόνιμη 13η σύνταξη καταργείται πλήττοντας ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους.Οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «η ίδια η αναλογιστική μελέτη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας για το νομοσχέδιο είναι αποκαλυπτική και δείχνει ξεκάθαρα ότι με το ασφαλιστικό της ΝΔ η μέση ετήσια σύνταξη μειώνεται, τόσο για το 2020 όσο και για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2040».

Παράλληλα, δήλωσε, «οι εισφορές αποσυνδέονται από το πραγματικό εισόδημα, έτσι κάποιος με 500.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο θα πληρώνει τα ίδια με έναν με 5.000 ευρώ εισόδημα. Ουσιαστικά οι μισθωτοί και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες πληρώνουν την τεράστια έκπτωση για τα ανώτερα στρώματα».

«Οι αυξήσεις των 200 ευρώ δεν υφίστανται»

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι η δαπάνη για τις συντάξεις μειώνεται, ότι αυξήσεις για τις κύριες συντάξεις πριν το 2016 στην πραγματικότητα δεν θα υπάρξουν,ότι η κατώτατη εισφορά των επαγγελματιών που πληρώνουν οι 9 στους 10 αυξάνεται κατά 20%, ότι αυξήσεις των 200 ευρώ που κυκλοφορούσαν στα μέσα ενημέρωσης στην πραγματικότητα δεν υφίστανται».

Το νομοσχέδιο, πρόσθεσε, «περικόπτει, επίσης, τις συντάξεις κατά 30% για συνταξιούχους-εργαζόμενους πριν τον νόμο 4387/2016, ενώ μειώνει και τη μελλοντική προσαύξηση της σύνταξης όσων συνταξιούχων εργάζονται και την ίδια στιγμή δίνει μισθό και σύνταξη στους μετακλητούς των υπουργείων».

Κλείνοντας η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «η μέριμνα για τους σημερινούς εργαζόμενους και μελλοντικούς συνταξιούχους που επικαλείται ο υπουργός Εργασίας διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης από τα 30 έως 40 χρόνια ασφάλισης δεν αντισταθμίζει τη ζημιά που έκανε η ΝΔ.

Έφτασε την ανεργία στο 28% και έστειλε σε μακροχρόνια ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που έχασαν πολύτιμο ασφαλιστικό χρόνο και δεν πρόκειται να φτάσουν τα 30 έως 40 χρόνια εργασίας.Μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και 32% για τους νέους, διέλυσε το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων και ισοπέδωσε τις αμοιβές, με αποτέλεσμα η βάση υπολογισμού των μελλοντικών συντάξεων να είναι κατά πολύ χαμηλότερη.

Η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η μείωση προστίμων για παραβάσεις και αδήλωτες υπερωρίες,η κατάργηση μέτρων προστασίας των εργαζομένων είναι βόμβα στα θεμέλια του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό είναι το δάσος, η ζημιά της ΝΔ στους εργαζόμενους και την αγορά εργασίας και δυστυχώς οι συνταγές της επαναλαμβάνονται. Έτσιδεν βελτιώνεται η ζωή των σημερινών εργαζομένωνκαι μελλοντικών συνταξιούχων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Στερνή μου γνώση

  Ο λαός ήδη συνειδητοποίησε το λάθος του.

 2. avatar sssssss

  Το συνεργειο ψευτιας και παραπληροφορισης επι τω εργω, παππας, αχτσιογλου, χαριτσης κάθε μερα και από ένα ψεμα.

 3. avatar Social Distortion.

  Είπε η κορομηλου που ψηφισε τις περικοπες των συντάξεων. Η αντιμνημονιακη που ψηφισε 2 μνημόνια.

 4. avatar KPK

  ΕΣΥ ΚΟΠΕΛΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
  ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΠΙΑΤΑ........................................
  .................................................

 5. avatar George7015

  Μια μανία να κάνουν το άσπρο μαύρο αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορώ να το καταλάβω..!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει