Να κλείσει το θέμα των προμηθευτών των νοσοκομείων τόσο για τις οφειλές του 2009 όσο και για τις οφειλές του 2010 επιδιώκει ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real FM», ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την απόφαση για την εξόφλησή τους, όπως είχε συμφωνηθεί.

«Μέχρι την 31/12 θα έχει κλείσει το ζήτημα της καταβολής των οφειλών έως και το Δεκέμβριο του 2009 και οπωσδήποτε θα έχει προχωρήσει η διαδικασία και για τα χρέη του 2010. Πιέζω σε αυτή την κατεύθυνση και ως προς το δεύτερο σκέλος γιατί στόχος μου είναι το 2011 να μπούμε σε καινούργια διαδικασία σχέσης προμηθευτών και νοσοκομείων. Που να μην είναι άρρωστη και θα επιτρέψει και σε εμάς να κάνουμε οικονομία… Ο καθένας διαχειρίζεται τα χρέη του προηγούμενου στα νοσοκομεία. Αυτό είναι άρρωστο. Η σχέση είναι πολύ κακή, είναι απαράδεκτη για μια χώρα που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή… Η αγωνία μου είναι να κλείσω το 2010 και μαζί του όλη την ‘ασθένεια’, την αρρώστια της σχέσης προμηθευτών και νοσοκομείων και να μπω στο 2011 με τη δυνατότητα των νοσοκομείων να πληρώνουν σε πραγματικό χρόνο».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη ότι με τις πληρωμές σε πραγματικό χρόνο από το 2011 θα μειωθεί και η υπερτιμολόγηση, ενώ εκτίμησε πως θα καταφέρει να πάρει από την Τρόικα την τρίμηνη παράταση που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε δε, ότι έχει εξαιρετική συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών. «Η συνεργασία που έχω για τον συντονισμό με τον κ. Ραγκούση είναι άψογη και ήταν άψογη πριν πάω στη Βουλή. Έχουμε κάνει συναντήσεις, η δεύτερη ήταν χθες, και έχουμε λύσει πάρα πολλά προβλήματα.