«Δεν είναι το ίδιο η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που υπερασπίστηκε τα όσα είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και επιτέθηκε στην άκρα αριστερά.

Ο κ. Λαζαρίδης δεν είπε πως είναι το ίδιο η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Παραδέχτηκε πάντως ότι εδώ και πολλά χρόνια η Πολιτεία έδειξε ανοχή στη βία και αυτό οδήγησε στο απόλυτο άκρο, που είναι η Χρυσή Αυγή.

«Πρέπει να αποφασίσουμε ότι λέμε τέρμα στη βία. Ότι αυτός που ρίχνει μολότοφ στην Ελληνικός Χρυσός και πιάνει τους φύλακες και τους περιλούζει με βενζίνη δεν είναι κοινωνικός αγωνιστής όπως είπε ο κ. Τσίπρας αλλά εγκληματίας», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πράγματι η Πολιτεία έδειξε μεγάλη ανοχή σε φαινόμενα βίας. Αυτή η ανοχή οδήγησε στο απόλυτο άκρο που είναι η Χρυσή Αυγή. Θα τιμωρήσουμε τη Χρυσή Αυγή αλλά και κάθε πράξη βίας», σημείωσε και πρόσθεσε πως πια το κράτος «δε θα κάνει ότι δε βλέπει».

«Παραστρατιωτικές ομάδες έχει και η άκρα αριστερά», συνέχισε. «Είναι αυτοί που κρατάνε τσεκουριά και μολότοφ, αυτοί έκαναν τα επεισόδια προχθές στη Νίκαια».