Σε σκευωρία που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ απέδωσε την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος απολογείται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για το λεγόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα».

Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, ισχυριζόμενος ότι «κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης εσωκομματικού αντιπάλου».

Είπε επίσης ότι, από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου»- «μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».

Ο πρώην υπουργός στράφηκε, με την έναρξη της απολογίας του και σε βάρος κατά των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν κέντρα πολιτικοδικαστικά, που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις».

Αναφορά έκανε επίσης και στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας «ανάλγητη» τη συμπεριφορά των δανειστών.

Για τους συγκατηγορουμένους του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε πως νιώθει τύψεις γιατί «αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα είχαν προφυλακιστεί».

Η απολογία συνεχίζεται…