Για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων συζήτησαν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιερκγ Άσμουσεν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο κ. Άσμουσεν τόνισε πως κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών δεν τέθηκε ζήτημα νέου προγράμματος για την Ελλάδα.

Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξήρε τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Ο κ. Άσμουσεν είπε ότι υπάρχουν ήδη αποτελέσματα που δείχνουν ότι υπάρχει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον ανακεφαλαιοποιημένο. Έκανε λόγο για επώδυνη προσπάθεια και εξέφρασε τον σεβασμό του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Είπε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά των νέων, που, όπως είπε, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και της επίτευξης αναπτυξιακών ρυθμών ανάπτυξης.

Ο κ. Άσμουσεν ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά και για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος για την Ελλάδα, παρέπεμψε στην απόφαση του Εurogroup του περασμένου Νοεμβρίου που αναφέρει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που θα επιτευχτεί πρωτογενές πλεόνασμα θα εξετασθούν μέτρα περαιτέρω μείωσης χρέους. Πρόσθεσε ότι οι όποιες συζητήσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν την ερχόμενη άνοιξη του 2014 όταν θα βγουν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία για το 2013.