«Αν όλοι ακολουθούμε το παράδειγμα του χαλκέντερου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που εργάζεται από όρθρου βαθέως μέχρι νυκτός, είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρεμβαίνοντας στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην εργώδη προσπάθεια που κατέβαλλε και συνεχίζει να καταβάλλει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση για τη σωτηρία του τόπου.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαφορές θα παραμερισθούν μπροστά στην ανάγκη επίτευξης του υπέρτατου στόχου, που είναι στόχος και ευχή όλων των Ελλήνων: να σταθεί και πάλι η ελληνική οικονομία στα πόδια της και να διασωθεί και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «όταν η πατρίδα δίνει τον αγώνα της σωτηρίας, δεν υπάρχει πολυτέλεια για μικροκομματικές λογικές ή προσωπικές πολιτικές. Όταν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι περιμένουν από εμάς αχτίδα φωτός στην αβεβαιότητά τους, δεν σκέφτεσαι τη δημοσκοπική σου απήχηση. Κάνεις απλώς τη δουλειά σου, όσο το δυνατόν καλύτερα, όσον το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Και σε αυτή τη δουλειά όλοι όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν πρέπει να βοηθήσουν».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε πως «το συνέδριό μας μπορεί να καταστεί το εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση της μεγάλης ευρωπαϊκής παράταξης, την ενδυνάμωσή της με νέο αίμα, την κατοχύρωσή της ως ηγεμονική πολιτική δύναμη που εκπροσωπεί όλες τις υγιείς δυνάμεις, όλους τους πολίτες που μοιράζονται μαζί μας το στόχο για μια Νέα Ελλάδα».