Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα».

Μετά την σύντομη διακοπή λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε, ο κ. Σαμαράς συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στους αγώνες μένουμε όρθιοι» και ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες με σαφή τρόπο περιέγραψε ότι «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα δεν θα τους αφήσουμε».

«Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα» είπε και έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: «Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».

«Για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχεις συνεχώς ανάγκη από δανεικά», τόνισε κατά την ομιλία του στο 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα πια γίνεται ελκυστική για επενδύσεις. «Αυτά αποστομώνουν τους προφήτες της καταστροφής», συμπλήρωσε.

«Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «προφήτες καταστροφής». «Ενώ οι περισσότεροι προέβλεπαν την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε τα σενάρια της καταστροφής», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σε ένα χρόνο μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες».

Στον απόηχο του κυβερνητικού ανασχηματισμού και την ιστορική «συγκατοίκηση» με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «η αναγέννηση της Ελλάδας είναι έργο όλων των Ελλήνων. Είχαμε και θα έχουμε μεγάλες διαφωνίες αλλά το έργο του τελευταίου χρόνου το πετύχαμε όλοι μαζί».

Και συμπλήρωσε: «Θα νικήσουμε την ανεργία με επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Με διευκόλυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Θα νιώσουμε πραγματικά δικαιωμένοι, όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία. Την ανεργία όλων».

Σχετικά με την ΕΡΤ, διαβεβαίωσε πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα στελεχωθεί αξιοκρατικά και πως θα βρίσκεται μακριά από κομματικές επιρροές. «Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση», είπε, προσθέτοντας ότι «το “μαύρο” από τις οθόνες φεύγει. Αλλά όχι για να γυρίσουμε στις αμαρτίες του παρελθόντος».