Τα 22 σημεία της κυβερνητικής πολιτικής στις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης

Η αναφορά του Στέλιου Πέτσα ότι «η κυβέρνηση νοιάζεται για όλους τους Έλληνες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:20
15/10/2019
Τα 22 σημεία της κυβερνητικής πολιτικής στις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης
12
loading

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νοιάζεται γι' αυτούς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Νοιάζεται για τους πιο αδύναμους, μειώνοντας φόρους και αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημά τους. Νοιάζεται για ευάλωτες κατηγορίες πολιτών. Από τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους στο Μάτι, τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες με τη διανομή των φαρμάκων στις κλινικές αρχικά και σε λίγο στα φαρμακεία της γειτονιάς τους. Νοιάζεται για όλους τους Έλληνες υλοποιώντας όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά. Μέσα σε 100 ημέρες η χώρα άλλαξε ταχύτητα. Άλλαξε η εικόνα της και τα αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται ορατά», προσέθεσε ο κ. Πέτσας.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν μέσα στις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης, λέγοντας τα εξής:

 1. Οι προσδοκίες για την πορεία της οικονομίας βελτιώθηκαν θεαματικά. Ενδεικτικά, ο δείκτης οικονομικού κλίματος έκλεισε στις 107,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, η υψηλότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2008.
 2. Η Ελλάδα δανείστηκε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο -για πρώτη φορά στην ιστορία της- την περασμένη Τετάρτη.
 3. Η Ελλάδα δανείστηκε με επιτόκιο μόλις 1,5%, για δεκαετές ομόλογο, ενώ το επιτόκιο ήταν 3,9% λίγους μήνες πριν.
 4. Ο ΕΝΦΙΑ, ήδη, από φέτος, μειώθηκε κατά 22% μεσοσταθμικά.
 5. Βελτιώθηκε η ρύθμιση των 120 δόσεων, με αποτέλεσμα 1.155.000 οφειλέτες, να ρυθμίσουν 11,5 δισ. ευρώ οφειλών, σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
 6. Χορηγήθηκαν 66.000 αυξημένες συντάξεις χηρείας, που είχαν μειωθεί δραματικά από την προηγούμενη κυβέρνηση.
 7. Επιστράφηκαν οφειλές του ΕΦΚΑ, ύψους 100 εκατ. ευρώ, περίπου, στους ελεύθερους επαγγελματίες.
 8. Αυξάνουμε, κατά 10 εκατ. ευρώ, περίπου, και καταβάλλουμε προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης, για τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας.
 9. Ξεμπλοκάραμε τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όπως στο Ελληνικό, στο λιμάνι του Πειραιά και στη Χαλκιδική.
 10. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως η απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028, και η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, μέχρι το 2021.
 11. Απενεργοποιήθηκε η «ωρολογιακή βόμβα» της ΔΕΗ.
 12. Επανήλθε η κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και εγκρίθηκαν πόροι, 180 εκατ. ευρώ, για αντιπλημμυρικά έργα, σε όλη τη χώρα.
 13. Καλύφθηκαν όλα τα κενά, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στα σχολεία, με πρόσληψη 30.350 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού.
 14. Καταργήθηκε το άσυλο βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια.
 15. Δρομολογήθηκε η πρόσληψη 1.500 αστυνομικών.
 16. Εκκενώθηκαν κτίρια που είχαν καταληφθεί για χρόνια.
 17. Δεν θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα αυτό καλοκαίρι, παρά τις πολύ περισσότερες πυρκαγιές, σε σχέση με πέρυσι, ενώ και οι καμένες εκτάσεις ήταν πολύ λιγότερες.
 18. Παρέχουμε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, στους εγκαυματίες που άφησε η τραγωδία στο Μάτι.
 19. Μπήκε τέλος στις ουρές της ντροπής, έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στην ταλαιπωρία συμπολιτών μας με βαριές ασθένειες, χορηγώντας τους φάρμακα από τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία.
 20. Αυξήθηκαν τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τους πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πύκνωσαν και τα δρομολόγια του Μετρό. Μόνο για τα λεωφορεία στην Αθήνα, κυκλοφορούν πλέον 1.070 οχήματα, από 900 περίπου πέρυσι, ενώ στη Θεσσαλονίκη 317, από 215, που παρέλαβε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.
 21. Αυξάνουμε, κατά 45%, τα κονδύλια για τις άγονες γραμμές στα νησιά μας.
 22. Ο πρωθυπουργός επανασυστήνει την Ελλάδα στον κόσμο, μέσα από τις διεθνείς επαφές του. Με 22 σημαντικές συναντήσεις, από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, μέχρι τους γενικούς γραμματείς του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ κ.κ. Γκουτέρες και Στόλτεμπεργκ, αντίστοιχα, και από ηγέτες όπως ο Πρόεδρος Μακρόν και η καγκελάριος Μέρκελ, μέχρι τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Ινδίας Σκοτ Μόρισον και Ναρέντα Μόντι, αντίστοιχα.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2020 είπε ότι θα επιβεβαιώσει τις προοπτικές για ισχυρή ανάπτυξη και θα διαφυλάξει τη δημοσιονομική ισορροπία και σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αναγνωρίζουν ότι δεν προκύπτει δημοσιονομικό κενό ούτε για το 2019 ούτε για το 2020 –και ότι αυτή η εικόνα θα αποτυπωθεί στην έκθεση της Κομισιόν τον Νοέμβριο. «Στο νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης που συνολικά φτάνουν το 1,2 δισ. ευρώ. Όπως, μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας και μέτρα κατά της υπογεννητικότητας, ελάφρυνση των βαρών για τα φυσικά πρόσωπα, μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας, ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου για επενδύσεις στην Ελλάδα και προσέλκυση επενδύσεων για δημιουργία θέσεων εργασίας και ισχυρή βιώσιμη ανάπτυξη» υπογράμμισε.

Για το Σχέδιο Ηρακλής και τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του χρόνου. «Η έγκρισή του σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από τρεις μήνες, αποτελεί μεγάλη επιτυχία η οποία στηρίχθηκε στη συνεργασία της κυβέρνησης με όλους τους παράγοντες του τραπεζικού συστήματος» τόνισε και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα απαλλάξει τις τράπεζες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια 30 δισ. ευρώ, θα τους επιτρέψει να ανοίξουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία και μάλιστα χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι και ο κρατικός προϋπολογισμός. «Η κυβέρνηση νοιάζεται για τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είπε ότι αύριο θα παραστεί στην έναρξη του εορταστικού κύκλου εκδηλώσεων για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο και στις 17-18 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει αρχικά στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, και εν συνεχεία στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.

Επίσης στις 19 και 20 του μήνα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Κικίλιας ΧΑ ΧΑ

  Εκατό μέρες και... Φαντάσου να περάσει χρόνος τώρα όσο για τον Κικίλια είναι χωρίς λόγια Όσο για τα βοθροκαναλα μουγγα Σήμερα όμως τούς τα έχωσε προς τιμή του ο Τράγκας τούς έριξε κανόνια. Έβγαλε τον πονεμένο πατέρα του παιδιού και τους τα έχωσε Ρε ας ήταν για μίζες θα ήταν πρώτοι

 2. avatar PanosGianaros

  Του ξέφυγε να πεί πως σήμερα ο Κούλης εγκαινίασε μια μονάδα ανεμογεννητριών στον Καφηρέα ,
  που ξεκίνησε πριν απο χρόνια και ως εκ ΘΑΥΜΑΤΟΣ τελείωσε στις 100 πρώτες μέρες του
  μεγάλου ηγέτη που το κόμμα που το ψήφισαν 2.540.000 ψηφοφόροι , και τον ίδιο για αρχηγό
  της παράταξής του . . . . Μ Ο Ν Ο , 200.000 ΜΈΛΗ ΚΑΙ ΦΊΛΟΙ, πληρώνοντας μάλιστα και
  απο 2 ευρώ. . . !
  ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΑ , , , ΟΣΟ ΠΟΥΘΕΝΑ . . . !
  ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ , , , οτι πάρεις ένα τάληρο . . . !
  Δίφραγκο βάζεις , , , το κερδίζεις , τάληρο βάζεις , , το χάνεις . . . !

 3. avatar Γεροτσολιας

  ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΝΔ:

  Ο πατέρας του Ραφαήλ καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας: «Έδωσαν εντολή να κουκουλωθεί το θέμα»

  Οριστικό "όχι" από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι γονείς του μικρού Ραφαήλ που πάσχει από σπάνια ασθένεια. Το Υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να επωμιστεί το ΕΟΠΥΥ τη χορήγηση ενέσιμου φάρμακου και τα έξοδα που αδυνατεί η οικογένεια να καλύψει, για το ταξίδι στη Βοστώνη που θα χρειαστεί.

  Να σημειωθεί ότι το αίτημα των γονιών έχει απορριφθεί ήδη δύο φορές από τον ΕΟΠΥΥ και χθες η απόφαση ήταν η οριστική.

  Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε δημόσια σε εκπομπή ότι έχει δοθεί εντολή να κουκουλωθεί το θέμα, καθώς έχει απευθυνθεί σε όλα τα μεγάλα κανάλια (πλην του Open) και κανείς δεν το προβάλλει, με εντολή του Υπουργείου Υγείας.

  1. avatar ρεθυμνιωτης

   Φιλε γεροτσολια , για να 'μαι ειλικρινης , σημερα πεφτω απο τα σύννεφα .
   Εσυ αλλα μας έχεις συνηθίσει να λες , σε αλλα σου σχόλια . Είμαι περίεργος τι ακριβώς σου συνέβη σήμερα ; παλι καλα ομως που τους τα ψαλλεις , εχοντας βεβαιως απολυτο δικιο .

   1. avatar @ ρεθυμνιωτης

    Πήρε κι αυτός κηπευτικά όπως εσύ από τη Μεσαρά και του ήρθαν λίγο βαριά.

 4. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  Ο ΠΕΤΣΑΣ ...ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΛΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ......ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ???? ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ.....?????

 5. avatar Οι κυβέρνηση νοιαζεται για

  ολους τους λαθρομεταναστες, οι ελληνες στα αυτά

 6. avatar hgty

  Αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, και στη συνέχεια μαζί με το ΠΑΣΟΚ, που κάποτε σφαζόντουσαν και σήμερα έχουνε γίνει τα καλύτερα φιλαράκια, ψήφισαν μνημόνια, έφεραν το ληστρικό ένφια, και έκοψαν από τις τσέπες των Ελλήνων γύρω στα 50 δις ευρώ, ο σοφός λαός μας τους έβγαλε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Καλά λένε ότι η βλακεία είναι ανίκητη και απέραντη.

 7. avatar φαντάσου σε εκατό μέρες

  Οι εκατό μέρες τους Βολεψσν τον Λάτση τα τακτοποίησαν τον Μαρινάκη βόλεψε καί τούς άλλους βοθροκαναλουςΤακτοποιησε τον ΣΕΒ διευκόλυνε τις απολύσεις εξαφάνισε τίς συλλογικές συμβάσεις φρόντισε να μη γίνεται απεργία αφανησε με το αφορολογητο στίς Κάρτες τα χαμηλά εισοδήματα κάθε συναλλαγή θα την πληρώνεις αύξησε τα τιμολόγια τής ΔΕΗ μείωσε το ΕΝΦΙΑ αλλά θα αύξηση τίς αντικειμενικές θα αύξηση τίς μεγάλες συντάξεις γιατί είναι και αυτοί μέσα Ζύγισε και πες φαντάσου τι έρχεται με ασφαλιστικό και υγεία Ήξερες ας προσεχές

 8. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  22 σημεια για τους νταβατζηδες κουμπαρους εφοπλιστες της κυβερνησης Μητσοτακη!!

  1. avatar Nικος2107

   Πιες κανα καφε και ασε το ιντερνετ

   1. avatar @Nικος2107

    Φερεφωνο του Τσιρκου Μιζοτακη εισαι!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει