Ξανθός: Η τραγωδία στο Μάτι ευκαιρία αναστοχασμού

«Το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε σε εξαιρετικό βαθμό στη διαχείριση μιας επείγουσας κρίσης»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:34
11/09/2019
Ξανθός: Η τραγωδία στο Μάτι ευκαιρία αναστοχασμού
5
loading

«Η εθνική τραγωδία στο Μάτι δοκίμασε τη σοβαρότητα των πολιτικών δυνάμεων αλλά και τις αντοχές των πολιτών. Και είναι μια ευκαιρία να οδηγηθεί το πολιτικό σύστημα σε αναστοχασμό και να αναγνωρίσουμε τις βαθύτερες αδυναμίες και παθογένειες ώστε να θωρακίσουμε καλύτερα τη χώρα από άλλες καταστροφές». Αυτό υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη κύρωση της ΠΝΠ με μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφάρμοσε και δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «κάτω από εξαιρετικά ακραίες, δύσκολες και επείγουσες συνθήκες ανταποκρίθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο», ενώ έκανε λόγο για «ορισμένες φωνές από τη ΝΔ που προσβάλουν και τη νοημοσύνη των ανθρώπων και την αντικειμενική αλήθεια».

Έμφαση έδωσε στις ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική περίθαλψη και κάλυψη των τραυματιών, ιδιαίτερα των εγκαυματιών, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ, παρά τα προβλήματα του ανταποκρίθηκε σε εξαιρετικό βαθμό στη διαχείριση μιας επείγουσας κρίσης.

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες και αρρυθμίες σε εξαιρετικές και επείγουσες καταστάσεις δεν πρέπει όμως να έχουμε αφορισμούς. Προφανώς δεν τα σκεφτήκαμε από την αρχή όλα όπως για παράδειγμα το Μητρώο εγκαυματιών που γίνεται τώρα και ήταν μια παράλειψη. Σε μεγάλο όμως βαθμό ανταποκριθήκαμε στα προβλήματα. Καλύψαμε, με κόστος των νοσοκομείων όλες τις νοσηλείες και τις αποκλειστικές για όσο διάστημα παρέμεναν οι τραυματίες, ενώ υπήρξε μέριμνα της πολιτείας και για τους συγγενείς τους», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar θορπ.

  Εμβληματικός ηλίθιος προσβάλλει την νοημοσύνη μας !
  Αντί να κρύβονται κάνουν υποδείξεις !
  Οι ένοχοι υποκριτές παρουσιάζουν τον όλεθρο επιτυχία !
  Ολα έγιναν σωστά και δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη !

 2. avatar Ομάδα 130

  Θα στοχαστουν οι δολοφόνοι αντί να πάνε μέσα.

 3. avatar jasmine

  Μπορούν να μην μιλσνε?

 4. avatar Social Distortion.

  Κυριτσης: «Τώρα θα αποζημιώνονται και οι κρέμες, πάρα πολύ καλά, πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που θα δώσει και τις κρέμες»!

  Πολάκης: ότι «ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι θολώνει την εικόνα»

  Αυτοί είστε, ενα μάτσο [...].

 5. avatar Ιέραξ

  Τι λες ρε εγκληματία; 102 νεκρούς στοίχισε η ασχετοσύνη σας και αυτού του βάκα που είχατε για πρωθυπουργό και μιλάς ακόμα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει