Για τις ρυθμίσεις που θα ωφελήσουν τους οφειλέτες των στεγαστικών δανείων, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκόρδας.

«Εγώ θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει καμία τράπεζα που θα αρνηθεί σε δανειολήπτη που θα ζητήσει ρυθμίσεις και θα του πει όχι», ανέφερε ο κ. Σκορδάς. Και τόνισε ότι «βλέπετε ότι και το 2013 είναι χρονιά ύφεσης. Μην τα προδικάζουμε όλα».

Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε οι πρώτοι που λέμε δεν φτάνουν αυτά», σημειώνοντας ακόμη ότι εργάζονται προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι δανειολήπτες και οι οφειλέτες.

Από την πλευρά του πάντως, ο νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Β. Τσιαφούτης, τόνισε: «Πρόκειται για συνέχεια των ψευτορυθμίσεων που έκαναν οι τράπεζες. Ας μη λέμε ότι είναι “ανάσα” για τους οφειλέτες». Ανέφερε ακόμη ότι: «Κανείς δεν έλαβε υπόψιν τις προτάσεις των καταναλωτικών οργανώσεων». Και μετά τις αναφορές του, ο αρμόδιος υφυπουργός, δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του. αρκέστηκε μόνο να πει: «Υπάρχει πλήρης διαφωνία». Ανέφερε πάντως ότι «δεν μπορούμε να κουρέψουμε τα δάνεια όσο θα θέλαμε γιατί θα πρέπει να πάρουμε μέτρα για να βρούμε τα χρήματα».