Στα ύψη έφτασε η πολιτική αντιπαράθεση για την Ιερισσό με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Τόλιου για το θέμα στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».

Ο κ. Τόλιος υποστήριξε ότι το θέμα των μεταλλείων είναι πρόκληση και γι’ αυτό ανέφερε ότι οι πολίτες που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και προκάλεσαν φθορές «Κανέναν δεν ήθελαν να κάψουν. Κύριε Ρήγα μη σηκώνετε τους τόνους. Συνεργείτε σε μία ληστεία του ελληνικού πλούτου», τόνιζε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, τη στιγμή που εκείνος του ανταπαντούσε: «Πήγαν εκεί να κάψουν. Προστατεύετε την εγκληματικότητα. Είστε προστάτες της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας».

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Τόλιος απευθύνθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Του ανέφερε τότε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπεύθυνη για τα δεινά του ελληνικού λαού και ότι δεν εκπροσωπεί το κόμμα του.

Αμέσως, ο Άδωνις Γεωργιάδης του τόνιζε: «Ο κ. Ντόλιος ελπίζω να μην εκπροσωπεί πραγματικά το ΣΥΡΙΖΑ. Είπατε να τους συλλάβουμε ή όχι; Το Σύνταγμα αν παραβιάζεται δεν θα το κρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το μνημόνιο και δικαιωθήκαμε. Ποιον θα πιστέψουμε τον κ. Τόλιο ή το Συμβούλιο της Επικρατείας; Θα μας στείλετε στα λαϊκά δικαστήρια; Αφήστε με να μιλήσω» έλεγε στον κ. Τόλιο, που συνέχιζε να υποστηρίζει ότι την ευθύνη έχει η Νέα Δημοκρατία.