Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε αίτημα γερμανικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται «να ανοίξει την συντεχνία εκείνη των επιχειρηματιών που χωρίς την έγκρισή τους δεν γίνεται καμία επένδυση στον τόπο», αναφερόμενος στην γερμανική εταιρεία Deutsche Aeolia, η οποία, όπως τόνισε, «έχει υποβάλλει έξι αιτήσεις για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με εγγυημένη χρηματοδότηση από την Deutsche Bank».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα Πρακτικά εγγυητική επιστολή του προέδρου της Τράπεζας. τονίζοντας: «Η εταιρεία έχει εξασφαλισμένο το 15% της επένδυσης, αλλά άδεια δεν παίρνει, γιατί οι άδειες πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους. Αυτοί είναι που διώχνουν τους επενδυτές».

Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε αν είναι θεμιτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρνει στα πρακτικά της Βουλής συγκεκριμένο φάκελο για μια επένδυση που φέρει την υπογραφή ενός υπαλλήλου της Deutsche Bank του Λονδίνου, ονόματι Νιλς ‘Ακερμαν.

«Ούτε πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος, κύριε Τσίπρα», υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για παραπλάνηση σε ό,τι αφορά το όνομα Άκερμαν. «Δεν πρόκειται για τον γνωστό Άκερμαν της Deutsche Bank, αλλά για υπάλληλο της Deutsche Bank στο Λονδίνο», είπε ο κ. Βενιζέλος.