Κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρουσία του στη Βουλή άσκησε η Αλέκα Παπαρήγα, αποκλείοντας συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Παπαρήγα, μιλώντας στον Alpha 9,89, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έκανε κουβέντα για την αγροτική πολιτική, εκτιμώντας ότι ενσωματώνεται στο σύστημα. «Ο Τσίπρας ήταν αποκαλυπτικός, η ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πολύ γρήγορα, παραλίγο να τον ευχαριστήσω χθες τον Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «όταν πας να κυβερνήσεις είσαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσεις τα χαρτιά σου απέναντι στους αμερικάνους κλπ… νομίζω γι’ αυτό ξαναπηγαίνει ο Τσίπρας Αμερική».

Παράλληλα, τόνισε «όσο ευέλικτο και να είναι το σύστημα, έχει όρια η ευελιξία, αν αρχίσω και εγώ να λέω ότι αναθεωρούμε τις θέσεις μας μπορεί να μας καλέσουν και μας να πάμε έξω».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «εγώ βλέπω τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν με νοιάζουν οι διαφορετικές απόψεις μέσα στο κόμμα».

Τέλος, με αφορμή τη συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη η κα Παπαρήγα σχολίασε «η συνέντευξη της Κανέλλη ήταν εξαιρετική, δεν βρίσκω τίποτα επιλήψιμο σε αυτά που είπε» και αναρωτήθηκε «τί περιμένουν κάποιοι από την αλλαγή προσώπων; Ευελπιστούν σε αλλαγή γραμμή του κόμματος; Πείτε πως βγαίνει μια κεντρική επιτροπή που είναι εντελώς καινούρια, τί γραμμή θα ακολουθήσει»;