Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει άλλα μέτρα που έχουν να κάνουν με μείωση μισθών, ούτε του κατώτατου, ή συντάξεων, παρέσχε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας απαντώντας κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στην επίκαιρη ερώτησή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την ομολογία στελεχών του ΔΝΤ περί «λάθους» στον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή.

Τοποθετούμενος στο θέμα του κατώτατου μισθο,ύ ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως δεν αποτελεί λύση για την ανταγωνιστικότητα η περαιτέρω μείωσή του, και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την «στοχευμένη» επίθεση κατά του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργου, ο οποίος, όπως είπε, απλά αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία και ουδέποτε έκανε αναφορά σε μείωση του κατώτατου μισθού.«Δεν πιστεύω πως η ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας θα βελτιωθεί με μείωση των κατώτατων μισθών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε, ακόμα, πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος ανέδειξε το ζήτημα της υπερβολικής δοσολογίας των μέτρων προς την τρόικα και ζήτησε να υπάρξει κοινή τοποθέτηση γα το θέμα των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών.

Αναφερόμενος στα βαριά δημοσιονομικά μέτρα, ο υπουργός υποστήριξε πως το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την τρόικα είναι εμπροσθοβαρές, ώστε να επιφέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα και να οδηγήσει πιο γρήγορα σε νέο «κούρεμα» του χρέους, κάτι που όπως τόνισε περιλαμβάνεται στη συμφωνία του Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν θα λάβει άλλα μέτρα που έχουν να κάνουν με μείωση μισθών και μείωση συντάξεων πέραν από τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα το Δεκέμβριο.