Το πολιτικό σκηνικό έχει πυροδοτήσει η κατάληψη μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού, Γιάννη Βρούτση.

Το ΚΚΕ μετά τη σύλληψη των 35 μελών του συγκεντρώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και σήμερα βρίσκεται έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να ζητήσει την αποφυλάκισή τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα πάντως που βρέθηκε χθες το βράδυ έξω από το αστυνομικό μέγαρο ζήτησε από τον κ. Βρούτση να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο για να αποδείξει ότι δεν προκάλεσαν μέλη τους τις φθορές στα γραφεία του υπουργείου.

Στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η σύγκρουση κορυφώθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει: «Τι το κάναμε εδώ; Αμέρικαν μπαρ; Όποιος παραβιάζει το νόμο, θα δέχεται τις συνέπειες. Είτε λέγεται ΠΑΜΕ, είτε λέγεται ΞΑΜΕ, είτε λέγεται όπως να ναι» και να τονίζει ότι δεν μπορούν να κάνουν φθορές σε κτίρια και όποιος τα κάνει, πρέπει να φυλακίζεται.

Πάντως, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΚΚΕ, τόνισε: «Τα μέλη μας δεν έχουν κάνει φθορές. Σας προκαλούμε να δείξετε το βίντεο» και ζητούσε την αποφυλάκιση των συλληφθέντων τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει τους εργαζομένους να μη διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους.