Σφοδρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό σχήμα, παραλληλίζοντας τη σημερινή εικόνα της κυβέρνησης με εκείνη «μιας μνημονιακής κουρελούς που ξεφτίζει». Εκτιμά δε, πως είναι πολύ πιθανό την περίοδο του Μαρτίου να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

Σε άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, έκανε λόγο για ένα «εύθραυστο σχήμα», ενώ χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ως «ληστρικό» και «ισοπεδωτικό», που «εξοντώνει τους μικρούς και αδύνατους, ενώ στοχοποιεί τα μεσαία στρώματα».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε, επίσης, ότι ήταν υποκριτικό εκ μέρους της κυβέρνησης, «όταν ο Σαμαράς έλεγε ότι είμαστε το κόμμα των μεσαίων στρωμάτων». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία κατάσταση «πολύ μεγάλης πολιτικής ρευστότητας», εκτιμώντας, παράλληλα, ότι θα προκύψουν νέα πολιτικά σχήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί «με εκείνες τις δυνάμεις που προγραμματικά μπορούμε να βρεθούμε σε μια αντιμνημονιακή προοδευτική βάση», ανέφερε, ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης, ενώ τόνισε ότι «ο κόσμος θα βρει τον τρόπο ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να δοκιμαστεί».

Απέδωσε, τέλος, τα σενάρια για αλλαγή εκλογικού νόμου που φέρονται να επεξεργάζονται τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σε προσπάθεια εκλογικής αποδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ.