Για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και την Κύπρου συζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον πρόεδρο του κυπριακού ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδη, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

«Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεράσουμε την κρίση και αυτό οφείλεται και σε έναν λαό, ο οποίος έχει υποφέρει πολλά και δεν μπορεί, δεν αντέχει πλέον, γιατί η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι «απαιτείται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και από όλους αυτούς που συμμερίζονται, ώστε ο δρόμος αυτός να μας βγάλει από την κρίση».

Στην κρίση που εκδηλώνεται και στην Κύπρο αναφέρθηκε, από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μια γενική υπευθυνότητα, ένα αίσθημα ευθύνης, γιατί, όπως είπε, «περάσαμε τα ανάλογα του 1974 και ξεπεράσαμε πάρα πολύ σύντομα την κρίση. Έτσι και τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Κύπρο «στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα χωρίς κομματικές ή ιδεολογικές αγκυλώσεις για το καλό της πατρίδας μας, της Κύπρου».

Οι δυο άνδρες συζήτησαν και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «η αδιαλλαξία της Άγκυρας δεν είναι ελπιδοφόρα, παρόλα αυτά ο κυπριακός λαός, η ηγεσία νομίζω ότι δίνει τη μάχη της. Βέβαια, περιπλέκεται κάπως με τις νέες εκλογές, αλλά πιστεύω ότι και αυτός είναι ένας σταθμός πολύ σημαντικός».

Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε πώς «μόνο με τη συλλογικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία και δεν θέλω να χρησιμοποιείται ποτέ ως άλλοθι η τουρκική αδιαλλαξία για μας, την ελληνοκυπριακή ηγεσία». «Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να την κάμψουμε», τόνισε.