Συντονισμένες είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία του διαβαθμισμένου υλικού, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Για την πρόσφατη επίθεση στο server του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχε ζητήσει να ενημερωθεί, με ερώτηση του στην κυβέρνηση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο υπουργός, στην έγγραφη απάντησή του, ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι επιτρεπτή η καθ΄οιονδήποτε τρόπο, γνωστοποίηση στοιχείων του υλικού που συλλέγεται στο πλαίσιο της έρευνας, λόγω του ποινικού, δικονομικού χαρακτήρα της, αλλά και της αρχής της μυστικότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μόλις ολοκληρωθεί θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Η Εθνική Αρχή Ασφαλείας Επικοινωνιών και Πληροφορικής της ΕΥΠ, σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας (ΕΚΑ), είναι σε συντονισμό με την Εθνική Αρχή Ασφαλείας του ΓΕΕΘΑ για τις απαιτούμενες ενέργειες, με σκοπό την προστασία διαβαθμισμένου υλικού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας Επικοινωνιών και Πληροφορικής της ΕΥΠ ενημέρωσε όλους τους φορείς του Δημοσίου Τομέα, που χρησιμοποιούν αντίστοιχη πληροφοριακή υποδομή και εκδήλωσε τη βούλησή της να παράσχει οποιαδήποτε σχετική βοήθεια προς την κατεύθυνση της λήψης των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας, για την προφύλαξή τους και την αποφυγή νέου παρόμοιου περιστατικού» είπε ο κ. Δένδιας.