Την αντίδραση των άλλων κομμάτων προκάλεσε η αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συνεδρίαση των Επιτροπών στην οποία συζητείται η σύμβαση για την αναβάθμιση των F16. Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Κωνσταντίνος Κατσίκης έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής ανευθυνότητας» προσθέτοντας ότι με την παρουσία τους οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις επί της ουσίας καταδικάζουν την στάση αυτή.

Ο κ. Κατσίκης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι η ΝΔ αυτοπαγιδεύτηκε διότι μετά τις εξηγήσεις που σήμερα θα δοθούν στην Επιτροπή δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία την οποία προκάλεσε επί της τροπολογίας και για να μην αναγκαστεί να την αποσύρει αποχώρησε.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Σπύρος Δανέλλης μέμφθηκε την Νέα Δημοκρατία για την «συμπεριφορά της» καθώς – όπως είπε – είναι το κόμμα που προκάλεσε την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας στην Ολομέλεια και σήμερα αποχώρησε από την Επιτροπή.

Να συνεχιστεί η διαδικασία στην Επιτροπή η οποία συζητεί την σύμβαση αναβάθμισης των F16 ζήτησε εκ μέρους του ΚΚΕ o Θανάσης Παφίλης.