Η ΝΔ σταματά να στέλνει βουλευτές στην ΕΡΤ

«Δεν επιθυμεί να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα δελτία ειδήσεων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:56
18/09/2018
Η ΝΔ σταματά να στέλνει βουλευτές στην ΕΡΤ
40
loading

Η ΝΔ αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα ανακοίνωση της Πειραιώς υπενθυμίζει πως μετά το σχόλιο δημοσιογράφου της ΕΡΤ που παρομοίασε χθες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δικτάτορα Μουσολίνι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε αμέσως ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία της ΕΡΤ (Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια), όπως και τον επικεφαλής τους Νίκο Παππά, προειδοποιώντας τους για τελευταία φορά ότι «έχουν εξευτελίσει τη δημόσια τηλεόραση με τη χυδαία προπαγάνδα τους».

Η ΝΔ συνεχίζει: «Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε σιωπηλός και κρυπτόμενος, ενώ αντί συγγνώμης, η ηγεσία της ΕΡΤ εξέδωσε μια ανυπόγραφη (!) ανακοίνωση αποφεύγοντας ακόμη και να αποδοκιμάσει τις απαράδεκτες αυτές αναφορές. Η κωμική δικαιολογία που επικαλέστηκε ο ανώνυμος συντάκτης είναι ότι η ΕΡΤ δεν ασκεί προληπτική λογοκρισία στους εγκάθετους γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς ασυνείδητα εννοούσε ότι μπορούν και μόνοι τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά άνευ καθοδήγησης και φυσικά άνευ συνεπειών. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι άνθρωποι που ηγούνται εδώ και τριάμισι χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου και κυρίως της συνταγματικής ευθύνης τους. Ως εκ τούτου δεν έχει πλέον κανένα νόημα ο διάλογος μαζί τους».

Η Πειραιώς έτσι ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ «μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΝΔ συμπληρώνει: «Παράλληλα, δηλώνει απερίφραστα στους κ. Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια ότι δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους. Καθιστούμε επίσης σαφές ότι για κάθε προπαγανδιστικό σχόλιο που θα κάνουν στο εξής οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ, η ΝΔ θα προσφεύγει αμέσως στο ΕΣΡ -που παραδόξως έμεινε άφωνο από χθες- για να υπενθυμίζει και σε εκείνο ότι εκ του Συντάγματος έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών από την ΕΡΤ.

Μέχρι νεοτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η ΝΔ με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα η ΝΔ εκφράζει την ελπίδα της και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την αυτονόητη αυτή επιλογή της. Και αυτό διότι τυχόν παραμονή των στελεχών τους στη σημερινή κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσδίδει μια επίφαση δημοκρατικότητας και πολυφωνίας στη φασίζουσας αντιλήψεως προπαγάνδα που έχει επιβάλει ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ που όμοιά της δεν απαντάται σε καμία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα.

Η ΝΔ αξιώνει, επίσης, από τη διοίκηση της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει όλους τους μισθούς των κομματικών γκαουλάιτερ τους οποίους πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό γιατί από μια πρώτη έρευνα στην Διαύγεια προέκυψε π.χ. ότι το κόστος του συριζαϊκού καφενέ που ονομάζεται “Δεύτερη Ματιά” είναι ημερησίως 2.118 ευρώ, ενώ μόνο το τελευταίο δεκάμηνο έχει στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες 450.000 ευρώ!

Σημειωτέον δε ότι όλες οι προπαγανδιστικές εκπομπές της ΣΥΡΙΖΕΡΤ είναι εξωτερικές παραγωγές, ενώ η Δημόσια Τηλεόραση διαθέτει και τα μέσα και κυρίως το προσωπικό -που σκοπίμως παρακάμπτεται- για να τις υλοποιεί άνευ επιπλέον κόστους. Η ΝΔ δεσμεύεται, τέλος, έναντι όλων των πολιτών ότι η ΕΡΤ θα γίνει πολύ σύντομα μια τηλεόραση σύγχρονη, πλουραλιστική και ακομμάτιστη, στην οποία προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι σημερινοί εγκάθετοι του Μαξίμου που ντροπιάζουν καθημερινά κάθε έννοια δημοσιογραφικής αμεροληψίας.

Εν ολίγοις, στους λίγους μήνες που τους απομένουν, ας κάνουν την χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα μόνοι τους. Ούτως ή άλλων μόνοι τους την παρακολουθούν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

40
σχόλια
 1. avatar Καλό κουραγιο

  Στα τσακίδια

 2. avatar dim693

  να πηγαινουν στον σκαι και στα υπολοιπα καναλια να τα λενε μεταξυ τους

 3. avatar ΚώσταςΠειραιάς

  Καλά, υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που παρακολουθεί ΕΡΤ ακόμα;Καλά κάνατε και κυρήξατε εμπάργκο στο κανάλι του Μαξίμου.Και αργήσει είχατε....Πηγαίνατε εκεί και σας περίμεναν σαν τους λύκους να σας κατασπαράξουν και δεν σας άφηναν να μιλήσετε ούτε για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.Σας περίμεναν τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι και ως γνήσιοι υπάλληλοι των κυβερνώντων και όχι του έλληνα πολίτη δεν σας άφηναν να σταυρώσετε ούτε κουβέντα.Η ΕΡΤ κύριοι, δεν είναι παραμάγαζο κανενός.Είναι θεσμός αμερόληπτης ενημέρωσης και όχι σπεκουλαδόρικο καταστηματάκι της κάθε κυβέρνησης και ιδιαίτερα αυτής που την έχει καταντήσει σε παράρτημά της.Η ΕΡΤ κύριοι, πληρώνεται ετσιθελικά από το υστέρημά μας και όχι από τις εισφορές των μελών των κομμάτων που κυβερνούν.Ή θα αλλάξετε ρότα ή να πάτε στο καλό, τουλάχιστον οι "ενημερωτικές-ειδησιογραφικές" εκπομπές σας.....

 4. avatar Εθνικη …απωλεια

  Εθνικη απωλεια η νη συμμετοχη εκπροσωπων της ΝΔ στην ΕΡΤ.Θα γλυτωσουμε απο τις ...κοτσανες..

 5. avatar Leonidas21

  Για να δούμε ρε Κούλη θα κρατήσεις τον λόγο σου, θα υπάρχει πολυφωνία;; Θα καλούνται βουλευτές απ' οοοοολα τα κόμματα;;; Και από αυτά που σας ενοχλούν;;

 6. avatar πκ

  Αυτο που κανατε ειναι γελοιο αντιγραφετε το ΣΥΡΙΖΑ και αυτο ειναι πολυ κακο

 7. avatar Ερινύα

  Μικρό το κακό, ποιός βλέπει ΕΡΤ;

 8. avatar ΠΈΣΤΕ ΜΑΣ ΈΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΤΙ

  ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΒΑΡΟΣ ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΕΜΊΖΕΙ ΤΟ ΜΆΤΙ????? ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΝΕΙΑ ΝΑ ΚΆΤΣΩ ΝΑ ΑΚΟΎΣΩ ΚΆΤΙ ΠΕΊΤΕ ΜΟΥ ΈΝΑΝ????? ΦΥΣΙΚΆ ΈΧΕΙ ΕΝΑ ΣΟΡΌ ΚΑΤΣΑΡΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΚΆΘΕ ΒΡΆΔΥ ΣΧΕΔΌΝ ΚΆΝΟΥΝ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΛΈΝΕ ΘΑ ΜΕ ΚΌΨΟΥΝ ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ!!!!

 9. avatar Άξιος Ανάξιος

  Λάθος της Ν.Δ.. Ασχολείστε με κάτι άγνωστους κοντυλοφόρους και τους δίνετε αξία. Αφήστε τους στην αμορφωσιά και στην απλυσιά τους. Μπορεί έτσι να πνιγούν απ' τη βρώμα τους.

 10. avatar ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ

  ΕΊΣΤΕ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΕΓΏ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΒΛΈΠΩ ΜΌΝΟ ΚΡΑΤΙΚΌ ΚΑΝΆΛΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΌΤΑΝ ΒΛΈΠΩ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΚΑΛΕΣΜΈΝΟΥΣ ΝΔ ΤΗΝ ΑΛΛΆΖΩ!!! ΦΥΣΙΚΆ Η ΚΑΖΟΎΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΆΝΕ ΟΙ ΤΟΥ ΣΎΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΣΑΣ ΕΊΠΑΝ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΏ????? ΤΏΡΑ ΞΑΦΝΙΚΆ ΣΑΣ ΈΠΙΑΣΕ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ Η ΕΊΝΑΙ ΑΚΌΜΗ ΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΘΟΥΝ ΜΑΖΊ ΣΑΣ ???? ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΌ ΌΤΙ Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΈΡΕΤΕ ΣΩΣΤΆ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΕΊ Ο ΚΟΣΜΟΣ??????

  1. avatar ΚώσταςΠειραιάς

   Τώρα σοβαρά, έχεις καταλάβει τι έχεις γράψει;Βγάζει κάποιος νόημα από τα γραφόμενά σου;

 11. avatar Μστ

  Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται η Ν.Δ τη δημοσιογραφία την βλέπουμε και στο newsbeast...έχει πληρωμένα εγκάθετα μέλη και σε κάθε αρνητικό σχόλιο για τη Ν.Δ, αρχίζουν αβέρτα τα deslike.!!

  1. avatar χαχαχαχαχαχα

   χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
   χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
   χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 12. avatar Μστ

  Να στέλνετε βουλευτές μόνο στο ΣΚΑΙ...

 13. avatar Χειρότεροι από τα παπαγαλάκια!

  Τί να κάνουν στην ΕΡΤ αφού έχουν το βοθροκάναλο... Εκεί παίζουν εκ του ασφαλούς. Η πιό σκληρή ερώτηση είναι του τύπου : Συμφωνείτε ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει την Ελλάδα Μόντε Κάρλο;

 14. avatar audioware

  Όποιος καραγκιόζης και να ανέβει στην εξουσία κάνει την ΕΡΤ μαγαζάκι του.
  Όταν τη χρησιμοποιούσατε εσείς ήταν καλά, τώρα σας πείραξε ;;;
  Να πάτε στο SKAI και στο STAR που έχετε κολλητούς να σας γλύφουν, λ..α...

 15. avatar Κάπως έτσι

  Επιτέλους δεν θα ακούμε βλακείες και δεν θα βλέπουμε μουτσούνες.

 16. avatar ψεμαΚουληs

  γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

 17. avatar Mplaky

  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;;;;;;

 18. avatar ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ

  Και αργησες πολυ.Μεγαλο δικιο ειχε ο Σαμαρας.Οπως και στο καναλι με τους παρακμιακους δημοσιογραφισκους(οχι ολοι)το ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΑΣΟ κι εκει αποχη.

 19. avatar anestis12

  να πατε στον σκαι και ακομα καλυτερα στο [...]. ξεσκισατε τη χωρα μαζι με τα αλλα τα σκατα τα πρασινα και μας βγαζετε και γλωσσα [...].

  1. avatar Από το ύφος και την

   γλώσσα που χρησιμοποιείς φαίνεσαι Συριζαίος .Ίδιο επίπεδο όλοι.!!!

 20. avatar 5Zalis

  Πράγματι ο Μουσολίνι ήταν ένας σκληρός κομμουνιστής. 'Οπως και ο πατέρας του. Μετά εξελίχθηκε σε έναν ολοκληρωμένο φασίστα. Στην Ελλάδα εννοείται δεν πρέπει να τα λέμε αυτά...θα μας κυνηγά το κκε και ο Σύριζα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει