Την προσήλωση της κυβέρνησης στην εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ με μείγμα πολιτικής που θα είναι όσο το δυνατό λιγότερο οδυνηρό και θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνό MEGA».

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας δεν ενεργεί από μόνος του και ότι τα μέτρα που θα παρουσιαστούν σε λίστα θα είναι άνω των 11,5 δισ. ευρώ για να μπορούν οι αρχηγοί να διαλέξουν.

Προσδιόρισε μάλιστα την ανακοίνωση των μέτρων μετά τα ταξίδια του Αντώνη Σαμαρά σε Παρίσι και Βόννη στα τέλη Αυγούστου και πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με το θέμα της εφεδρείας, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε ότι είναι πιθανό να συζητηθεί εξηγώντας ότι η πρόταση της ΝΔ προεκλογικά τοποθετούσε τον μισθό των έφεδρων υπαλλήλων στο 70% του βασικού τους μισθού.

Έκανε μάλιστα ειδική μνεία στην ανάγκη διάσωσης των θέσεων εργασίας και διατήρησης ενός επαρκούς αριθμού πτυχιούχων δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να διαφυλαχθεί και η ποιότητα της δημόσιας διοίκησης.

Συνέδεσε την διατήρηση των θέσεων εργασίας με τις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς να χαθούν οι θέσεις εργασίας τους, αναφερόμενος μάλιστα στο παράδειγμα της Αγροτικής Τράπεζας.

Υπογράμμισε ότι υπάρχουν έτοιμες αποκρατικοποιήσεις, όπως τα Κρατικά Λαχεία, η ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και εξήγησε ότι δεν έχουν κύριο στόχο τα ταμεία, αλλά την αλλαγή της οικονομίας, όπως μεταδίδει το MEGA.

Για τα ειδικά μισθολόγια, τόνισε ότι στόχος είναι να μην περικοπεί ούτε το επίδομα επικινδυνότητας στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους πιλότους των πολεμικών αεροσκαφών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να ανατίθεται η ευθύνη ενός αεροσκάφους που κοστίζει 60 εκατομμύρια ευρώ σε κάποιον ο οποίος θα αμείβεται με 1.200 ευρώ.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα υπάρξουν ενισχύσεις στις ευπαθείς ομάδες ώστε να μην υποστούν την επιπλέον επιβάρυνση από την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.