Την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Κυπριακό λαό εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία συμπλήρωσης 38 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σήμερα ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, περνάει μέσα από τη συνεπή διεκδίκηση μιας λύσης δικοινοτικής -διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Δυστυχώς, όμως, σημειώνει, οι διακοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα που να γεννούν αισιοδοξία, με ευθύνη της Τουρκίας, η οποία επικρίνεται για τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις συνεχιζόμενες απειλές για τις έρευνες που διεξάγει η Λευκωσία για την αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει επίσης ότι νοιώθουμε ιδιαίτερα αλληλέγγυοι φέτος, που η Κυπριακή Δημοκρατία πλήττεται έντονα από την διεθνή καπιταλιστική κρίση και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιβολής μνημονιακών πολιτικών στην Κύπρο σε βάρος σημαντικών κατακτήσεων των Κυπρίων εργαζομένων, όπως η ΑΤΑ και οι συλλογικές συμβάσεις, τις οποίες ως τώρα υπερασπίστηκε αποτελεσματικά η κυβέρνηση Χριστόφια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνεργαζόμενος στενά με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της Κύπρου, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του και στο ευρωπαϊκό επίπεδο για να ανοίξει ο δρόμος για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Για μια Κύπρο ενωμένη και ανεξάρτητη, γέφυρα ειρήνης της Ευρώπης, με τους λαούς της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής.

TAGS