Σκληρή επίθεση Κοντονή στην αντιπολίτευση για το Μακεδονικό

«Απόφαση κόλαφος στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:47
18/07/2018
Σκληρή επίθεση Κοντονή στην αντιπολίτευση για το Μακεδονικό
9
loading

«Η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης και αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς τη διαδικασία που προβλέπεται ν’ ακολουθηθεί» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει την αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων οι οποίες ζητούσαν την αναστολή της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο υπουργός κάνει λόγο για απόφαση «κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί «παραδόσεως» και «προδοσίας» και στρέφει τα πυρά του σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους οποίους κατηγορεί για αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την εν λόγω συμφωνία

Μάλιστα, ο κ. Κοντονής καλεί τη Ν.Δ. «μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως ν’ αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Διαφορετικά ας δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση, προτάσσοντας επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και ψέματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και όσα αυτό προβλέπει».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελεί μόνο κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί «παραδόσεως» και «προδοσίας». Κυρίως αποτελεί πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί τετελεσμένων γεγονότων, ακόμη και στην περίπτωση μη κύρωσης της Συμφωνίας.

Η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης και αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς τη διαδικασία που προβλέπεται ν’ ακολουθηθεί.

Πέραν όμως της μη ύπαρξης κινδύνου τετελεσμένων, στην απόφαση διαλαμβάνονται και τα ακόλουθα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα:

 • Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης της 5.12.2011, περί παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας από την Ελλάδα σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008.
 • Δεν αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας, αλλά Ιθαγένειας.
 • Δεν προκύπτει ότι επίκειται οπωσδήποτε αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων, πολύ περισσότερο δε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή, εφ’ όσον κριθεί αναγκαία.
 • Δεν διαπιστώνεται κίνδυνος απώλειας της ονομασίας «Μακεδονικός» για τα ελληνικά προϊόντα.

Αναμένουμε από τη Ν.Δ. μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως ν’ αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Διαφορετικά ας δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση, προτάσσοντας επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και ψέματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και όσα αυτό προβλέπει».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης

  ΚΟΝΤΟΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΈΡΕΤΑΙ ΤΟ ΜΊΣΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΕΧΟΥΝ. ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΆΤΗ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ .

 2. avatar Adiafthorospromitheas1

  Δηλαδή αναγνωρίσαμε "Μακεδονική Ιθαγένεια" σε ένα κράτος που αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία? Και αυτο δεν είναι επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα? Ιθαγένεια χορηγείται από κάποια κρατική οντότητα. Το γαλλικό κράτος χορηγεί η Αλίκη ιθαγένεια , το ιταλικό την ιταλική Ιθαγένεια , το Ιρλανδικό την Ιρλανδική Ιθαγένεια, το Μακεδονικό την Μακεδονική Ιθαγένεια , το Βόρειο Μακεδονικό την "Βόρειο μακεδονική Ιθαγένεια, το αλβανικό την αλβανική ιθαγένεια κτλ. ΤΩΡΑ πως γίνεται το Βορειομακεδονικο κράτος να χορηγεί Μακεδονική Ιθαγένεια και όχι Βορειομακεδονικη? Επίσης πως γίνεται να χορηγείται Μακεδονική Ιθαγένεια χωρίς να υπάρχει Μακεδονικό κράτος?

 3. avatar Nick fr

  1ον. Οι δικαστές είναι παραμάγαζο σας και το ξέρουμε.
  2ον. Τί διαφορά έχει η εθνότητα από την ιθαγένεια ρε αστείε υπουργέ;
  3ον . Γιατί οποίος αγαπάει την πατρίδα του πρέπει να είναι ακροδεξιός;
  4ον. Είστε προδότες.

 4. avatar uyuyqwe

  ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!!!!!!

 5. avatar άνοιξε

  το μπαούλο με τις [ανοησίες] ο κοντε-αχρηστερός.

 6. avatar Φαέθων ΝΚ

  Κε υπουργέ έλεος και η προπαγάνδα έχει τα όρια της. Αφήστε αυτά τα περί ακροδεξιών και πατριδοκαπηλων. Όσο ο μέσος πολίτης που ανησυχεί και καταλαβαίνει τα αδιέξοδα που δημιουργείτε, καλείται από εσάς ακροδεξιός και πατριδοκάπηλος τόσο εσείς ενισχύετε το προφίλ σας με τις ιδιότητες του εφιάλτη. Συνέλθετε, δώσατε γη και ύδωρ και φωνασκειτε εξαιτίας μιας απόφασης που δεν λέει αυτά που επικαλειστε. Αναρωτιέμαι τι θα απαντουσατε στο ερώτημα, αν δεν τα καταφέρει στα Σκόπια ο Ζάεφ, στο Ν@ΤΟ θα μπουν ή οχι; και επειδη η απάντηση δεν εξαρτάται από το ΣΤΕ καταλαβαίνει και ο μέσος Έλλην ότι και πάλι τον κοροϊδεύετε. ΝΤΡΟΠΗ.

 7. avatar Ευπατριδης

  Μετά την παραίτηση του Προέδρου του ΣΤΕ ,έβαλαν τους « δικούς» τους και καθάρισαν...το είχε πεί άλλωστε και η Μπαζιάνα ότι θα έχουν πλήρη εξουσία όταν αποκτήσουν και τον έλεγχο της δικαστικής εξουσίας.

 8. avatar μακε /δον

  Πηγαινε να κοψης το μουστακι και μετα να μιλας ασχετε

 9. avatar Πατριδοκάπηλος

  Τι είναι πατρίδα ξέρεις Κοντονή?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει