«Όχι» από Κατσίκη σε απλή αναλογική και σπάσιμο της Β’ Αθηνών

Το νέο εκλογικό σύστημα θα οδηγήσει σε ακυβερνησία, εκτιμά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:05
12/07/2018
«Όχι» από Κατσίκη σε απλή αναλογική και σπάσιμο της Β' Αθηνών
4
loading

Αντίθετος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι το νέο εκλογικό σύστημα θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και θα καταστήσει όμηρο των διαθέσεων της μειοψηφίας την εκάστοτε πλειοψηφία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ιδιαίτερα στη χώρα μας που δεν υπάρχει κουλτούρα συναίνεσης. «Σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι σε ένα πολυσυλλεκτικό περιβάλλον να πρέπει να περάσει ετήσιο πρόγραμμα έργων», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για να υπογραμμίσει με νόημα: «Ναι, η απλή αναλογική είναι ιδεολογία. Συμφωνώ. Αλλά απλή αναλογική της μίας μόνο Κυριακής είναι ιδεοληψία».

Ο βουλευτής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι η κυβέρνηση εισηγείται «παραδοξότητα» την οποία «ως παλαιός αυτοδιοικητικός με εμπειρία και γνώση στον τομέα αυτό, υποχρεούται να καταψηφίσει».

Τη διαφωνία του διατύπωσε ο κ. Κατσίκης και στην κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. «Εξηγήστε μου παρακαλώ, γιατί η κατάτμηση της περιφέρειας Αττικής βοηθά τα μικρά κόμματα κυρίως, στην καλύτερη εκπροσώπησή τους; Ποιος τους εξασφαλίζει ότι θα εκπροσωπούνται και στα δύο μέρη της κατατμημένης περιφέρειας; Κανένας. Αντιθέτως, είναι βέβαιο ότι η διαιρεμένη περιφέρεια δεν θα εκπροσωπείται από βουλευτή μικρού κόμματος» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Μέσα σε αυτή τη Βουλή, τα μικρά κόμματα είναι έξι. Μου κάνει εντύπωση μεγάλη, πως το Ποτάμι που μπορεί να είναι βέβαια σίγουρο για το αβέβαιο και σκοτεινό μέλλον του, αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, τάσσονται υπέρ της κατάτμησης των περιφερειών».

«Ένα τόσο μεγάλο βήμα θα έπρεπε να τύχει ενδελεχέστερης μελέτης, να επιδιώξετε τη συναίνεση του πολιτικού κόσμου. Ρωτώ κυρίως τους βουλευτές της συμπολίτευσης που έχουμε την τιμή να εκλεγόμαστε στην περιφέρεια Αττικής, με ποιο τρόπο ενισχύεται η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση όταν οι έδρες από 15 γίνονται 14 και όταν οι άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν θα κληθούν να ψηφίσουν πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν;», διερωτήθηκε ο κ. Κατσίκης και πρόσθεσε: «Εξηγήστε μου πως η κατάτμηση αυτή θα βοηθήσει τα μικρά κόμματα. Εκτός και αν η απερίφραστη απάντησή σας, με την οποία συναινεί ιδίως το κόμμα της ΝΔ, είναι πως στόχος είναι η διάλυση των μικρών κομμάτων. Για τη ΝΔ να το καταλάβω. Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ που τυγχάνει να έχει κυβερνητικό εταίρο ένα μικρό κόμμα, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Ο βουλευτής είπε επίσης ζητήματα συνταγματικότητας θα εγείρουν και οι διατάξεις εποπτείας των δήμων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar PANKO

  Άντε για τον Κούλη...
  Για να έχει κι αυτός Κατσίκη όπως ο μπαμπάς...

 2. avatar αριθμητική

  152-1=151.

 3. avatar ναι

  αποθεωστε ..κατσικηηηηηηηηηη.........αυτοςεπιτελους μας υποστηριζει....δε θελει αλλη κατατμηση της τσεπης μας.....καταλαβε οτι ειναι αδεια.....οι αλλοι ποτε?????τα αριστεροδεξιοπασοκια του συριζα....ροζε χρωματος....

 4. avatar MeaQulpa

  Έτσι τώρα που γίνανε μικρό κόμμα ενδιαφέρονται για τους μικρούς

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει