Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευ και αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες.

Ο Κ Παπούλιας συναντήθηκε χθες, με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον Χρήστο Σταϊκούρα αλλά με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον με υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε ότι θα μετάσχει και αυτός στην αποστολή στις Βρυξέλλες. Συνάντηση είχε νωρίτερα επίσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρουσίασε στον κ. Παπούλια τις απόψεις του και την εμπειρία του εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι μας περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους μεταφέρει τη θέση της χώρας μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Συνάντηση θα έχει επίσης σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στις 12:30 το μεσημέρι και επαναληπτική συνάντηση με τους Ζανιά, Σταϊκούρα και Χατζηδάκη.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να μεταφέρει επιστολή από τον πρωθυπουργό προς τους προς τους Ευρωπαίους Ηγέτες στην οποία θα τονίζεται ότι «όπως έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη» αλλά και ότι μέχρι στιγμής έχει «κάνει το καθήκον της».