Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Ανδρέα Λοβέρδο, που φαίνεται ότι πάει να αποποιηθεί των ευθυνών του για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας και «βγαίνει στα κανάλια για να παρουσιάσει την “πραμάτεια” του, βρίζοντας και απειλώντας όποιον του αντιμιλά».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει λόγο για έναν πολιτικό «που βρίσκεται σε πανικό», «άφησε πίσω του καμένη γη» και πρέπει να «πάει να κρυφτεί σε καμιά τρύπα».

«Ο αρχιτέκτονας της διάλυσης της δημόσιας υγείας, ο ηθικός αυτουργός για τους θανάτους χιλιάδων ασθενών, ο πρωταίτιος για την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών, ο αρχιτέκτονας της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε στην Ελλάδα του 2012, ο κ. Λοβέρδος έχει το θράσος να βγαίνει ακόμη στα κανάλια για να παρουσιάσει την «πραμάτεια» του, βρίζοντας και απειλώντας όποιον του αντιμιλά» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Και συνεχίζει: «Ο απερίγραπτος κ. Λοβέρδος ισχυρίζεται ότι οι καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται σήμερα γιατί δεν είναι πλέον ο ίδιος υπουργός Υγείας! Ο ίδιος που φρόντισε να αφήσει πίσω του καμένη γη: νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, με «κουρεμένα» αποθεματικά, με χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ, έχει το θράσος να παρουσιάζεται ότι «πασχίζει» να μας «σώσει».

Δεν είναι η πρώτη φορά. Όσο καιρό διετέλεσε υπουργός Υγείας ο κ. Λοβέρδος υπηρέτησε σταθερά την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας και πρόνοιας, και επιτέθηκε με σφοδρότητα στο νοσοκομειακό κίνημα, στους αγωνιζόμενους γιατρούς, ακόμη και στους ασθενείς ή τους συγγενείς τους, όταν τολμούσαν να πουν την αλήθεια για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Ο κ. Λοβέρδος είναι σε πανικό. Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι πλέον ανεκτός ούτε αυτός ούτε οι πολιτικοί του φίλοι από τον εργαζόμενο λαό» προστίθεται στην ανακοίνωση.