Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, εστιάζοντας κυρίως στην αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους τελευταίους μήνες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενώ σημείωσε ότι φέτος προκλήθηκε το 1/10 από τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει την προηγούμενη χρονιά.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη χθεσινή πετυχημένη έκβαση της απόπειρας ληστείας και ομηρείας σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά.

Έπειτα από εισηγήσεις των κ.κ. Μ.Χρυσοχοΐδη και Σπ.Βούγια συζητήθηκαν τα μέτρα, τα χρονοδιαγράμματα και τα ποσά που απαιτούνται για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και τη βελτίωση της αστυνόμευσης στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η Αθήνα πρέπει να γίνει πιλότος για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος για τα κοινωνικά προβλήματα. Το κέντρο της πρωτεύουσας -είπε- πρέπει να συνδεθεί με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.